základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla proti Mladé Boleslavi zachránil v závěru remízu

Dukla sice v závěru utkání vydolovala alespoň remízu, to je však pro ni málo, jelikož konkurenční Karviná odskočila. Mladá Boleslav na Julisce vedla již o dvě branky, avšak domácí nesložili zbraně a dvěma zásahy v závěrečných minutách zařídili konečný výsledek 2:2.

V sestavě Pražanů zastoupil Tetour ve středu pole vykartovaného Doumbiu. Na levém kraji hřiště se místo Podaného dostal do hry Milošević a Djiranović v ofenzivním trojzubci nahradil Hadaščoka. Hostům se vrátil stoper Hájek, post levého beka obsadil Mareš. Kvůli kartám chyběl špílmachr Matějovský, jehož roli obsadil Bucha. Na pravém křídle operoval Ladra a do útoku se po dvouzápasové absenci vrátil kanonýr Komličenko.

V osmé minutě zápasu měl po rohovém kopu Dukly dobrou šanci Holík, jenže brankář soupeře Šeda si s jeho slabou hlavičkou poradil. Následně se těžiště hry přesunulo především do středu hřiště. Ve 25. minutě se však diváci na tribunách dočkali první branky. Hubínek posunul míč do běhu Přikrylovi, jenž našel před bránou Komličenka, který z otočky otevřel střelecký účet zápasu.

Téměř hned po prvním gólu mohl Komličenko skórovat podruhé, tentokrát ale z hranice pokutového území trefil tyč. Na svého spoluhráče a krajana chtěl navázat Tatajev, ten však vystřelil mimo tři tyče. Ve 34. minutě usiloval o vyrovnání Douděra, ovšem pálil vysoko nad bránu. O něco lépe si za dvě minuty počínal González, který donutil Šedu k tomu, aby vyrazil pumlíč nad břevno.

Druhou půli otevřel střeleckým pokusem obránce Středočechů Fulnek, jenž našel připraveného gólmana Dukly Radu. Za domácí odpověděl v 55. Douděra, ale ten pálil vysoko nad bránu. O něco nebezpečnější byl za další tři minuty Tetour, ale ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po hodině hry se v obrovské šanci objevil González, jenže z bezprostřední blízkosti napálil pouze Šedu.

Do dvoubrankového vedení se Boleslav dostala v 74. minutě. Dlouhý nákop propadl ke střídajícímu Maškovi, jehož tečovaná střela skončila za Radovými zády. O čtyři minuty později to Mašek zkoušel znovu, ale tentokrát na Radu nevyzrál. Za minutu již branka padla, avšak na druhé straně. Součkův pas do šestnáctky propadl k Djuranovićovi, jenž gólem vykřesal pro Duklu naději na bodový zisk.

Toho se domácí nakonec dočkali. Devět minut po Djuranovićově zásahu se totiž po závaru před bránou hostů odrazil balón k Tetourovi, jenž vystřelil do šibenice a srovnal. Dukla tak nakonec vydolovala alespoň jeden bod, Boleslav si naopak zkomplikovala cestu do skupiny o titul.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele