základní část, 20. kolo
08.02.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Baník opět Julisku nedobyl a odváží si bod

Baník Ostrava ani naposedmé nedokázal uspět na Julisce a proti Dukle vybojoval pouze remízu. Skóre otevřel poměrně brzy Podaný, ještě do poločasu stihla zareagovat nová posila Slezanů Kuzmanović.

Jako první rozvlnili síť hosté. Po Fleišmanově centru zakončoval Hrubý, ovšem pomohl si zřetelným postrčením soupeře a branka tudíž nemohla být uznána. Z následného protiútoku přišla pohroma. Stronati předvedl neskutečnou hrubici, když namazal Gonzálezovi. Španělský útočník přistrčil míč Podanému a ten se z jednoduché pozice nemýlil.

Hned nato zatrnulo příznivcům domácího celku. Hrubého centr trefil Ostojiće do levé ruky, naštěstí pro Duklu se vše odehrálo těsně před pokutovým územím. Po půlhodině hry se po dlouhé přihrávce dostal ke střele Holzer, rána mu ovšem vůbec nesedla a zamířil vedle brány.

Za chvíli už se početná skupina hostujících příznivců mohla radovat. Nemanja Kuzmanović z dálky napřáhl a výstavní ranou srovnal stav utkání. Po pěti podzimních trefách v dresu rivala z Opavy se tak náramně uvedl i v dresu Baníku. Ostravští v tlaku nadále pokračovali. Holzer z levé strany odcentroval na Hrubého, jehož oblouček hlavou zamířil těsně nad Radovu bránu.

Pět minut před přestávkou přišel obrovský závar před branou Pražanů. Nejprve byl tečován Janošův pokus z dálky a zamířil těsně vedle. Po následném Holzerově rohu se dostal ke střele Fillo, proti kterému se skvělým zákrokem vytáhl Rada.

I druhý poločas začal ve velkém tempu. Podaný hlavou přiklepl Gonzálezovi, jenž však zamířil pouze vedle tyče. Posléze se k dalekonosné ráně dostal Holzer, ze snadné pozice mohl dorážet Kuzmanović, jenže se připletl s Barošem a zakončit nedokázal. Znovu bylo brankáři Radovi hodně úzko dvacet minut před koncem. To z voleje vypálil zpoza vápna Hrubý, rána mu sedla a orazítkoval břevno.

Baníkovci měli i další příležitosti, aby zvrátili výsledek na svou stranu. Kuzmanović našel na malém vápně Baroše, který ale z bezprostřední blízkosti selhal a Rada vytáhl míč nad bránu. Studená sprcha pro ně mohla přijít v jednaosmdesáté minutě, když Holík obešel několik bránících hráčů, vystřelit ovšem nedokázal.

Domácí se minimálně do zítřejšího slezského derby dostali z posledního místa, hosté se pro změnu o jedno místo propadli a dívají se na záda Jablonci.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
HorajzmAmmann

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

není to trochu přestřelenej kurz na baník? tipuju 1:2 Kuzma Kuzmovič premiérově oba

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku nás mrzí, že jsme ten druhý gól nedali. Ale někdy vás v takových utkáních soupeř brejkne a odjíždíte, že nemáte ani ten bod," zhodnotil duel ostravský trenér Bohumil Páník. (ČTK)

Doufám, že Bohuš zůstane na dlouho a transformuje Baník na fungující mašinu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele