základní část, 21. kolo
16.02.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Trápení Bohemky pokračuje, podlehla i Olomouci

Fotbalisté Bohemians 1905 natáhli sérii zápasů bez vítězství na deset a nadále se propadají tabulkou. Nyní je po vzájemném střetnutí předskočila Sigma, a to díky brance Sladkého hned ze začátku utkání.

Klokani začali velmi aktivně a v první desetiminutovce měli několik nadějných náznaků, poté však přišla studená sprcha. Na levé straně Houska vysunul Faltu, ten poslal přetažený míč na zadní tyč, kde ho zpět do nebezpečného prostoru vracel Texl, načež Martin Sladký z bezprostřední blízkosti prostřelil gólmana Fryštáka mezi nohama.

Domácí mohli srovnat po další čtvrthodině. Bartek našel na velkém vápně Haška, který obešel protihráče a nebezpečným pokusem prověřil připraveného brankáře Buchtu. Po pětatřiceti minutách zatrnulo všem přihlížejícím, když se do souboje o Dostálův centr pustili Buchta s Koubkem. První jmenovaný zůstal nějaký čas ležet na trávníku, naštěstí se z toho nic vážného nevyklubalo.

Do kabin tedy odcházela Bohemka jako smutnější tým, po pauze se však pokoušela napravit skóre zápasu. Napravo se parádně uvolnil Reitera a nacentroval míč do malého vápna, odkud Koubek zamířil pouze mimo prostor tří tyčí. O deset minut později se Vaníček pokoušel průnikovou přihrávkou uvolnit Reitera, jenže na poslední chvíli zasáhl ve skluzu Vepřek.

Do šancí se pomalu začali dostávat i hosté. Houskova střela z úhlu mohla ještě nechat Fryštáka chladným, když se ale po chybě obrany zelenobílých řítil za balónem osamocený Zahradníček, musel gólman již zasáhnout. Pak zase přebrali aktivitu hosté. Dostálova nebezpečná rána byla zblokována hanáckou defenzivou, následný Haškův pokus zpoza vápna zamířil těsně vedle brány bez jakékoli teče.

Ihned na to vybojovala Sigma míč uprostřed hřiště, což vedlo k veliké šanci. Fryšták měl veliké problémy se skákavým centrem, odražený míč vracel do ohně Sladký, avšak Plšek ve vyložené šanci selhal.

Domácí měli několik příležitostí srovnat skóre i v samotném závěru. Nejprve Záviška poslal nebezpečný přízemní centr, Nečas ale místo střely pouštěl míč za sebe, kde se k němu dostala jen obrana celku v červeném. Po rohovém kopu se poté dostal ke střele z malého vápna Bartek, ten pro změnu trefil jen pohotového Buchtu. A jelikož těsně před závěrečným hvizdem netrefil bránu Reiter, mohla se Sigma radovat.

V tabulce tak svého dnešního soupeře předskočila a je zpět ve hře o prostřední skupinu, zato Bohemka bude mít nepříjemné sestupové starosti.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
celticz

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele