základní část, 14. kolo
02.11.2018 18:00 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Skvělá podívaná v Ďolíčku dopadla lépe pro hostující Teplice

Páteční nuda? Ani náhodou. Předehrávka mezi Bohemians a Teplicemi přinesla výbornou podívanou s pěti brankami. Oba týmy chvilku tahaly pilku, tři body však po obratu v druhé půli nakonec putují do Teplic.

Trenér domácích Martin Hašek starší změnil téměř kompletně složení zálohy, kde zůstal jen Záviška, jehož protentokrát doplnili Švec, Martin Hašek mladší a Bartek. V útoku pak Yusufa doplnil Mašek. Hostům chyběl obránce Vondrášek, do defenzívy se naopak po trestu vrátil Čmovš. Šanci od začátku utkání dostal také mladý záložník Žitný.

O atraktivitě utkání leccos napověděla již pátá minuta, kdy domácí Bartek na levé straně dostal hodně prostoru ke střele, která jen těsně proletěla vedle tyče. Za další čtyři minuty podržel Teplice brankář Diviš, jenž vyrazil Haškovu střelu z bezprostřední blízkosti. V 17. minutě zahrávali hosté rohový kop, který přesnou hlavičkou zakončil Jeřábek a poslal svůj tým do vedení.

Náskok ale vydržel Sklářům jen necelé dvě minuty. Dostálův centr z přímého kopu tečoval patou Yusuf a srovnal skóre. O čtyři minuty později opět zafungovala spolupráce mezi Dostálem a Yusufem. První jmenovaný rozehrál rohový kop na hlavu bahrajnského útočníka, který svou střelu hlavou usměrnil přesně k tyči. Bohemka tak rychle otočila výsledek. Yusuf by při chuti a ve 27. minutě mohl zkompletovat hattrick, jenže střelu z otočky vyrazil Diviš.

Teplice toužily po vyrovnání a své možnosti ukázaly ještě na konci prvního poločasu, kdy Vaněčkovu střelu z pokutového území musel vytěsnit brankář Klokanů Valeš. Čtyři minuty po změně stran poslal centr do pokutového území domácích Krob, do vzduchu se vyšrouboval Trubač a razantní hlavičkou ke vzdálenější tyči srovnal. Za dalších pět minut musel Žitného v dobré pozici vychytat Valeš. Bohemians zahrozili v 57. minutě, ale souboj Yusufa s Divišem opět dopadl lépe pro brankáře Sklářů.

V 63. minutě se hostům povedlo dokonat obrat. Král se skvěle uvolnil na levé straně a přesně přihrál na nehlídaného Vaněčka, jenž míč tečoval přesně k tyči. Další vyrovnávací branku mohl vsítit Dostál, jenž pět minut po Vaněčkově zásahu pálil těsně vedle Divišovy svatyně. Dvě minuty před koncem byl blízko gólu Záviška, jehož výborně vychytal Diviš. Na pohled velmi zajímavé utkání tak nakonec dopadlo šťastněji pro Teplice.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele