základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians se konečně dočkali, v Ďolíčku udolali Jablonec

Od prvního kola čekali na výhru před svými fanoušky hráči Bohemians 1905, dočkali se až v posledním možném termínu v základní části. I přesto, že měli méně ze hry, dokázali díky gólu Barteka porazit čtvrtý Jablonec.

První nebezpečnější pokus zaznamenal Vaníček, jehož rána zpoza šestnáctky skončila půl metru od tyče. Klokani se prosadili až o něco později, když využili zaváhání severočeské obrany. Vybojovaný míč se od Reitera dostal k Dostálovi, jenž poslal nadýchaný centr na zadní tyč. Tam byl připraven David Bartek a hlavičkou o zem poslal domácí do vedení.

Krátce na to mohlo být vyrovnáno, po skvěle zahraném rohovém kopu Fryšták zlikvidoval nadějnou Břečkovu hlavičku. Po půlhodině hry přišla další šance Jablonce, nejprve nedokázal usměrnit míč do brány Hovorka, následně před brankářem selhal i Holeš.

Na druhé straně kontroval Vacek, jehož střela nebyla vůbec marná a pořádně vylekala Hrubého. Před pauzou se musel ještě jednou vyšvihnout Fryšták, když zasahoval proti další Holešově střele z bezprostřední blízkosti.

Druhá půle se nesla ve velmi poklidném, ba dokonce nudném duchu a čtyři tisícovky diváků nebyly svědky žádné strhující podívané. Mezi slepými byli jednookými králi Trávník a Kubista, jejichž pokusy v závěrečné desetiminutovce neletěly příliš daleko od prostoru mezi třemi tyčemi.

Klokani se díky tomuto vítězství vyšvihli již na dvanácté místo a stále mohou zabojovat o účast v prostřední skupině, Jablonec nadále drží "svou" čtvrtou pozici, avšak zezadu již nepříjemně dotírá Baník.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
eL

Paráda!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele