o udržení, 3. kolo
14.05.2019 17:30 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Příbram porazila Bohemians, kteří spadli na barážovou příčku

Důležité klání v Ďolíčku zvládla mnohem lépe Příbram, která sice prospala úvod, následně ale Bohemians jasně přehrála a dostala se právě před Klokany mimo barážové pozice. Pražané tak musí v posledních dvou kolech spoléhat na zaváhání konkurentů.

Do základní sestavy domácích se po dlouhé době dostal bahrajnský útočník Yusuf. Šanci od začátku tentokrát dostali také Ljovin s Reiterem. V základní jedenáctce Středočechů došlo k jediné změně, když dělostřelce Květa nahradil ve středu hřiště Polidar.

Na úvodní branku se čekalo pouze dvě minuty. Gólovou akci rozjeli Bartek s Vaníčkem, v pokutovém území se míč přes Ljovina a Reitera vrátil k Vaníčkovi, jenž střelou na bližší tyč překonal brankáře Kočího. Příbram mohla srovnat hned za tři minuty. Fantiš vysunul přihrávkou za obranu Mingazova, ovšem gólman Klokanů Fryšták jeho kličku vystihl. Ve dvanácté minutě byl blízko ke skórování zase domácí Reiter, ovšem po rohovém kopu přehodil Kočího i svatyni soupeře.

Další obrovskou šanci na srovnání skóre měli hosté po dvaceti minutách hry. Matouška v šestnáctce nedovoleně zastavil Krch, jenže nařízeným pokutovým kopem pohrdl kapitán Rezek, který trestuhodně přestřelil. Ve 27. minutě měli Středočeši opět gól na kopačkách, tentokrát však po přihrávce od Mingazova nastřelil Polidar tyč. Za dalších pět minut ale bylo přece jen srovnáno. Antwi zastavil postup Dostála, z následného protiútoku vyrazil Fryšták ránu Matouška jen k Mingazovovi, který bez potíží skóroval.

Postupem času přebrala Příbram taktovku nad zápasem. Ve 43. minutě se Matoušek ještě těsně netrefil, hned minutu poté ale dotlačil míč do sítě po rohovém kopu Kingue - 1:2. Kouč Hašek byl s výkonem svých svěřenců nespokojený, přesto v 50. minutě museli Pražané potřetí lovit balón ze sítě. Matoušek si udělal z obránců Bohemians slalomové tyče a velkolepé sólo zakončil přesnou střelou do horní poloviny brány.

Trápení Klokanů nadále pokračovalo, zato hosté hráli v pohodě. V 65. minutě vypálil z dálky nebezpečně Mingazov a Fryšták musel jeho projektil přizvednout nad břevno. Čtvrté branky se Středočeši nakonec dočkali za dalších dvacet minut. Skvěle hrající Matoušek našel volného Polidara, který upravil stav na konečných 1:4.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
eL

Už to musí být za tři body. A nejlépe i další zbývají utkání.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat
eL

Tak to je bída tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně dobrý výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda pardon, šíleně dobrý výkon.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele