základní část, 21. kolo
16.02.2019 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec nevyužil zaváhání Zlína, prohrál v Ostravě

Hráči Liberce po další porážce Zlína mohli proklouznout na umístění zaručující účast ve skupině o titul, z Vítkovic ale odjíždějí s prázdnou. Po bezbrankové první půli se prosadili Baroš a Diop, na výsledku nic nezměnil ani Stronatiho vlastní gól.

Po čtvrthodině přišlo pro Severočechy první větší nebezpečí, když Hrubý za vápnem převzal míč a vyslal na Nguyenovu branku přízemní ránu, která bohužel pro Baník skončila v boční síti. Krátce na to se Slezané dostali do další příležitosti poté, co Baroš vysunul Holzera. Střela krajního záložníka Ostravy ovšem skončila daleko mimo bránu. Domácí se i nadále dostávali do většího počtu příležitostí než soupeř, další přišla v pětadvacáté minutě, kdy se přímého kopu ujal Fleišman a z dálky prověřil Nguyena.

Následně už se do šance dostali i hráči v černožlutém, Peškův obstřel z dálky ale Laštůvkovi vrásky nenadělal. Obecenstvo na stadionu ve Vítkovicích bylo výrazně rozhořčeno po nákopu, po němž Kačaraba zcela zřetelně zahrál rukou. Sudí však správně postřehl tomu předcházející faul ostravského hráče a penaltu neodpískal. Další příležitost na otevření skóre přišla krátce před poločasem, jenže výborný liberecký gólman zneškodnil Stronatiho hlavičku.

Branky se Páníkovi svěřenci dočkali až ve druhé půli, když Baroš udržel ve vápně míč proti skupině protihráčů, následně jej přebral Fillo, jenž se rozhodl vystřelit. Jeho pokus se ještě otřel o Barošovu nohu, díky čemuž změnil směr a Nguyen byl bezradný. Po chvíli opět z dálky zakončoval Hrubý, tentokrát si však gólman poradil.

Po sedmdesáti minutách Nguyen pozdě vyběhl proti Hrubého hlavičce, a tudíž se před prázdnou brankou objevil Dame Diop, který si s takovou tutovkou poradil a zvýšil náskok svého týmu. Pro Slovan mohlo být ještě hůř, jenže volej naprosto volného Holzera zamířil mimo prostor tří tyčí.

Neuvěřitelnou hrubku předvedl již ve druhém po sobě jdoucím zápase Stronati. Po Breiteho rohovém kopu hlavičkoval Kačaraba směrem do Laštůvkových rukavic, avšak těsně před nimi Stronati nepochopitelně přizvedl míč a vstřelil si ukázkový vlastenec. Liberečtí měli před koncem ještě několik náznaků, dostat míč do sítě se jim již ovšem nepodařilo a ze Slezska si domů nepřivezou ani bod.

V tabulce se Baníkovci dostali minimálně do neděle na třetí místo, Liberec zůstává sedmý se dvoubodovou ztrátou na Zlín.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

musíme vyhrát!! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ardeleanu a Hrubeš ... tak to bude zářez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele