základní část, 19. kolo
14.12.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bezgólová bitva v Ostravě, Baník se rozešel smírně s Olomoucí

Baník po dvou výhrách ztratil body s Olomoucí. Ostrava tak zůstává na třetím místě, bude však čekat na výsledky konkurentů. Sigma po nepříliš záživném duelu zůstává ve spodních patrech tabulky.

Slezanům chyběl kvůli žlutým kartám střední záložník Jánoš, kterého zastoupil Mešaninov. V útoku dostal důvěru Diop, jenž se dobrým výkonem uvedl v předchozím zápase proti Bohemians. Trenér hostů Jílek opět postavil na stopera záložníka Kalvacha, nalevo navíc suploval Chvátal. Záložní řadu tak na krajích hřiště doplnili Falta s uzdraveným Pilařem a v útoku se vedle Dvořáka pohyboval Yunis.

V úvodu utkání se oba týmy blýskly náznaky příležitostí, víc dopředu se však přece jen hnal Baník. K zakončení se dostali například Fillo či Diop, ale oba pokusy stihla zablokovat obrana Sigmy. V 16. minutě se zase připomněli Hanáci, ani v tomto případě však nemusel brankář Laštůvka zasahovat. Za dalších sedm minut se na druhé straně hnal do šance Diop, stoper Jemelka však senegalského forvarda zastavil.

V bojovném zápase neměli brankáři mnoho práce, až v 26. minutě musel Laštůvka zlikvidovat nebezpečnou střelu Housky. Po půlhodině hry se do Fleišmanova centru opřel z voleje Šašinka a Jemelka dalším blokem nasměroval střelu vedle brány. Pět minut před přestávkou vznikl v pokutovém území Olomouce závar, po kterém velké šance Diopa a Šašinky zlikvidoval gólman Buchta.

Po změně stran se v první tutovce ocitl Stronati, k němuž po rohovém kopu prodloužil míč Diop, avšak urostlý obránce trefil pouze břevno. Aktivitu Slezanů následně potvrdil Holzer, jehož střelu musel zkrotit Buchta. Olomouc ve druhém poločase tahala za kratší konec a měla co dělat, aby se ubránila tlaku domácích fotbalistů. Přesto mohli Hanáci v 70. minutě udeřit. Pilař posadil balón na hlavu Yunis, jenž zcela osamocen trestuhodně minul.

Postupně začal Baník ztrácet územní převahu a do hry se dostávala také Sigma. Blízko gólu byl Houska, jehož střelu na poslední chvíli zblokovala obrana Ostravy na rohový kop. V nastaveném čase ohrozil Buchtu ranou z úhlu střídající Granečný, avšak strážce olomoucké svatyně zůstal pozorný. To byla také poslední akce bojovného zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes má být v sektoru Sigmy zase ta skoro neprůhledná síť. Baník ji tam po dohodě s fanoušky nechtěl, ale majitel stadionu (Ostrava) ano.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ondrasch77

1:0 a oči budou bolet...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele