základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slezské derby pro Baník, Opava nekladla odpor

Pro nezaujatého diváka nepříliš atraktivní duel mezi slezskými rivaly, Ostravou a Opavou, skončil zaslouženým vítězstvím domácího Baníku. Do vedení jej před více než patnácti tisíci diváky v první půli poslal dalším gólem Diop, po přestávce navyšoval střídající Hrubý.

Do první příležitosti se v páté minutě dostali Baníkovci, jenže Holzer ve velké šanci promáchl a selhal. Hlasití příznivci na vítkovickém stadionu se dočkali až po necelé půlhodině. Po Kuzmanovićově přímém kopu se ve vápně zorientoval nejlépe Dame Diop, jenž hlavou překonal bezmocného Šroma a připsal si osmý gól v sezóně.

Osvědčená kombinace mohla slavit úspěch i o chvíli později, to však Diop na centr srbského spoluhráče nedosáhl a ten tudíž proletěl kousek vedle tyče. Plné rukavice práce měl Šrom v samotném závěru prvního poločasu. Nejprve zlikvidoval Granečného ránu z úhlu, následně i povedené dorážky Jiráska a Diopa, aby nakonec jen tak tak uchránil míč před Kuzmanovićem.

Drobnou, avšak největší šanci v dosavadním průběhu si vytvořili Opavané krátce po pauze, když domácí přežili závar před brankou, načež Hrabina prachbídně odcentroval. Na další vzrušení se čekalo poměrně dlouho, až si aktivní Kuzmanović navedl míč do vápna a obstřelem zakončil vedle brány.

Výrazně úspěšnější byl zanedlouho čerstvý Robert Hrubý. Ten za vápnem přijal přihrávku od Holzera, posunul si míč na levou nohu a povedenou ranou na zadní tyč navýšil vedení Baníku. Pro mladého středového hráče se jednalo o premiérový gól v jarní části FORTUNA:LIGY.

Vítězství Baníku znamená jediné, a sice definitivní pojistku jeho účasti ve skupině o titul. To žlutomodré v posledním kole čeká náročný souboj s trojicí dalších týmů, aby se vůbec vyhnuli tuhým bojům o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip oba dají gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele