základní část, 12. kolo
20.10.2018 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Baník se trápil s Karvinou, oba týmy se nakonec rozešly smírně

Baník odmítl možnost přiblížit se Plzni a s Karvinou pouze remizoval. Blíže k výhře byli dokonce delší dobu hosté, kteří ovšem svůj náskok v oslabení neudrželi. I tak si z derby odvezli cenný bod.

Domácím stále chyběl potrestaný kapitán Baroš, a tak svěřenci trenéra Pánika zahájili utkání v očekávaném složení, když Baroše v útoku nahradil Ondřej Šašinka. Sestava hostů doznala oproti poslední porážce s Duklou tří změn, když se místo Mertelje, Suchana a Wágnera objevili v základní jedenáctce Smrž s Lingrem a Gubou.

Karviná se do vedení mohla dostat již ve třetí minutě. Celá akce začala chybou hráčů Baníku ve středu pole, po které byl do šance vyslán Ba Loua, kterého zastavil až výborný brankář Laštůvka. O jedenáct minut později táhli hosté akci po levé straně a Letićův centr zakončil těsně vedle brány Lingr. V 28. minutě zahrozili také domácí. Hrubý vyslal Fleišmana, na jehož pobídku nedosáhl Diop a následně se neujalo ani Fillovo akrobatické zakončení.

Osm minut před přestávkou zahájil akci MFK stoper Panák a přes Ba Louu a Lingra se míč rychle dostal ke Gubovi, jenž přízemní střelou z hranice pokutového území překonal Laštůvku - 0:1. Za čtyři minuty se do šance hnal Letić a Baník od další pohromy zachránil vyběhnuvší Laštůvka. V poslední minutě první půle chtěl brankáře domácích nachytat Budínský z přímého kopu, Laštůvka však pokus hostujícího záložníka vytáhl nad břevno.

Ostrava mohla vyrovnat osm minut po změně stran, kdy po Laštůvkově nákopu postupoval Diop sám na gólmana Karviné Berkovce, druhý jmenovaný byl ale úspěšnější a výborným zákrokem podržel svůj tým. V 59. minutě způsobil hostům komplikace Letić, který viděl druhou žlutou kartu v zápase, načež uviděl i červenou, a MFK tak dohrával derby v deseti hráčích.

V 63. minutě se po rohovém kopu Baníku dostal ke střele z levé strany Holzer a jen těsně přestřelil Berkovcovu svatyni. O tři minuty později se Hrubý dostal přes Panáka a na jeho přihrávku před bránu těsně nedosáhl Diop. Hosté mohli nečekaně udeřit v 70. minutě, kdy se po Ba Louově přihrávce dostal do dobré šance Guba, jemuž však zakončení vůbec nevyšlo.

V 73. minutě se Ostrava přeci jen dočkala vyrovnání. Zasloužil se o to Fleišman krásnou střelou k tyči z přímého kopu. Čtyři minuty před koncem chtěl obrat dokonat Fillo, který se však v obrovské šanci zorientoval pomaleji než soupeř a k zakončení se nakonec nedostal. Slezské derby tak skončilo dělbou bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurviná!Co?!ty Karvo!3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

King Banik 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje Baník, bohužel se bude bojovat i mimo stadion....

Reagovat
Figi

1-1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smetos

Banik muze byt rad za bod. To co predvedli byla absolutni slabota a prohra by nebyla prekvapeni. Muzem byt radi za skvely primak Jury. Jinak chce to utocnika jako sul. Ochlasta starsi Sasa na to nema, mlady Sasek nic nepredvedl a Diop umi jen behat (za to me nekteri sezerou)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele