základní část, 27. kolo
07.04.2019 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Baník po pěti zápasech vyhrál, doma zdolal Teplice

Ostravský Baník protrhl nepříznivou sérii a po pěti ligových zápasech zvítězil. Na domácím hřišti přehrál Teplice 3:1 a upevnil si pátou pozici. Hosté po zápase, v němž všechny trefy padly v první půli, spadli na desáté místo.

Domácí se vrátili k zažitému rozestavení 4-4-2, v němž na pravém beku alternoval Fillo, na krajích zálohy se pohybovali Holzer s Granečným, střed pole vyztužil Jirásek a v útoku operovalo duo Kuzmanović a Diop. Do sestavy sklářů se vrátili stoper Čmovš a střední záložníci Ljevaković se Soungolem.

Gólmana Baníku Laštůvku poprvé ohrozil v jedenácté minutě Hyčka, jehož nepovedený centr se málem snesl do branky, kdy by strážce svatyně nestihl zasáhnout. Za další minuty již padla první branka, ovšem do sítě Teplic. Brejk Slezanů táhl Granečný, jenž poslal míč do předbrankového prostoru, kde jej nejrychleji našel Kuzmanović a i s trochou štěstí propasíroval kulatý nesmysl za brankovou čáru.

Druhou branku přidala Ostrava ve 22. minutě. Domácí vybojovali pumlíč dobrým napadáním, následně Diop vysunul Kuzmanoviće do samostatného úniku, jenž přelstil brankáře Grigara podruhé. Hosté ale snížili hned o dvě minuty později, kdy Jindráčkův centr z levé strany napálil Hora z první přesně k tyči. Jenže za další dvě minuty bylo ve Vítkovicích opět veselo. Jiráskův povedený centr našel Diopa, jenž zblízka přidal třetí gól Baníku.

Gólová smršť mohla pokračovat hned za minutu, ovšem jeden z hostujících hráčů těsně netrefil Laštůvkovu bránu. I tak byli Slezané při chuti a další brance byli blízko ve 32. minutě, kdy Fleišman po rohovém kopu hlavičkoval nad břevno. Entusiasmus domácích hráčů nevyprchal ani po změně stran. Nejprve v 52. minutě aktivní Jirásek naservíroval přihrávku na Holzera, jenž ale s dobrou příležitostí pohrdl. Za další dvě minuty zase Grigar s obranou jen tak tak hasil závar po centru Granečného.

Špetku naděje na bodový zisk mohl pro Teplice vykřesat v 78. minutě Kuchta, jehož nebezpečné zakončení na poslední chvíli zblokoval obětavý Procházka. Skóre se již v závěru neměnilo ani po pokusech Kuzmanoviće a Diopa, a tak si Baník na své konto připsal důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, musíme!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
adam77

2 to určitě nebude bude výhra Ostravy nebo neprohra

Reagovat
ondrasch77

Tady může být cokoliv... 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele