o Evropskou ligu - kvalifikace
01.06.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Komličenkova trefa přinesla Boleslavi předkolo, Baník zůstane bez Evropy

Devátou sezónu v řadě se musí fanoušci Baníku spokojit s působením pouze na domácí scéně. V kvalifikačním utkání o předkolo Evropské ligy totiž Ostravané jako pátý tým skupiny o titul nestačili na vítěze play-off o EL, Mladou Boleslav. Jediný gól utkání vsítil v úvodní čtvrthodině Nikolaj Komličenko.

Velmi brzy se v první šanci ocitl Fillo, jenže se nechal vychytat Šedou. V deváté minutě tentýž hráč trefil Hájka, načež domácí reklamovali hru rukou a dožadovali se odpískání pokutové kopu, marně. Poté se konečně ozvali Středočeši. Na Wiesnerův pas však jeho spoluhráči nedosáhli, brankou neskončily ani pokusy Fulneka a Buchy.

O gól se tak postaral v možná posledním zápase za Boleslav Nikolaj Komličenko, tradiční to střelec. Wiesner potáhl míč po pravém křídle, Bucha následně nabil Přikrylovi. Ten místo střely chytře volil pas Komličenkovi a ten z deseti metrů uklidil míč za Laštůvkova záda.

Záhy mohl srovnat Kuzmanović, jenže ve velké příležitosti mířil příliš vysoko. Další vzrušení přišlo až po pětatřiceti minutách, to se Šeda pořádně protáhl při zákroku proti Hrubého střele. Před odchodem do kabin mohl srovnat Stronati, zakončení se mu ovšem nepovedlo.

Po přestávce mohli hráči z města automobilky vést již o dvě branky. Přikryl se ujal exekuce přímého kopu a napálil břevno. Na druhé straně Granečný ze strany nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Po třech čtvrtinách zápasu byl blízko gólu Takács, jeho hlavička však letěla příliš vysoko.

Krátce na to se musel pořádně zaskvět Šeda, když zneškodnil Jánošovu pumelici po odraženém míči. Zatrnulo mu i při Barošově hlavičce, která naštěstí pro něj skončila vedle. Poté předvedl zkušený gólman další brilantní zákrok, když z brankové čáry vytáhl Fillovu hlavičku po Hrubého centru.

V závěru si ještě dvakrát mohli pojistit náskok muži v zeleném, jenže v tutovce selhal Přikryl a v nastavení bránu netrefil ani Ladra. I tak se Mladá Boleslav v příští sezóně podívá do kvalifikace o Evropskou ligu, konkrétně do jejího druhého předkola.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (374)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele