základní část, 1. kolo
23.07.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0

Pondělní dohrávka mezi Ostravou a Jabloncem nabídla spíše boj na hřišti než fotbalovou krásu. Jediný gól přišel až v závěru utkání. Vlastní branku si vstřelil smutný hrdina zápasu, Tomáš Holeš.

Po opatrném úvodu zápasu se v 10. minutě dostal do šance Doležal, jenž obral o míč Stronatiho, Laštůvka však jeho pokus zlikvidoval. O deset minut později poprvé zahrozili i domácí. Jiráskův nadýchaný balón ale nikdo ze spoluhráčů nezasáhl a centr zapadl těsně vedle levé tyče. Diváci během slunečného podvečeru moc fotbalových okamžiků neviděli. Důkazem toho byla i velmi nepovedená střela domácího Hrubého. Ani závěr první půle žádné zlepšení nepřinesl a jedinou zajímavou věcí byly stále ostřejší souboje mezi Hovorkou a Barošem. Hra se ovšem přiostřovala i mezi ostatními fotbalisty.

Hned po 15 vteřinách 2. poločasu měl obrovskou šanci hostující Jovovič, míč ale netrefil ideálně a ten tedy skončil mimo tři tyče. Považanec o pár chvil později branku už trefil, Laštůvka byl ovšem pozorný. Po hodině hry hlavičkoval Diop, jeho zakončení nicméně nemělo potřebnou razanci, takže Hrubý bez problému zakročil. O moment později Jiráskova tvrdá rána byla Hovorkou sražena na rohový kop. Hra postupem druhého poločasu znovu upadala a nepřesností přibývalo.

V 79. minutě Masopust našel dobře postaveného Doležala, ten ale v pádu vysoko přestřelil. Pak ale přišlo to, na co všichni domácí fanoušci čekali. Fillův centr prodloužil Stronati k Barošovi, před ním se na poslední chvíli povedlo zasáhnout hostujícím Holešovi, míč ovšem trefil tak nešťastně, že skončil přesně v horním rohu Hrubého svatyně. Baník se tak deset minut před koncem zápasu ujal vedení. Jablonci se v závěru nepodařilo vytvořit si nějaký větší tlak, a tak se domácí mohli radovat z první výhry.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek zaboduje 1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
dextroza_m

Neporazili jsme je osm let, ted to zlomine! FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
OtecJaJ10

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
ondrasch77

0:2 Chramosta gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele