základní část, 23. kolo
01.03.2019 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Zlín se dočkal vítězství, tři body veze z Ostravy

Zlín se na čtvrtý pokus dočkal na jaře vítězství, které vydoloval v Ostravě. Tři body ševcům vystřelily zásahy Jiráčka a Poznara. Baník tak po prohře ve Spartě opět odcházel ze hřiště s prázdnou.

Ze základní jedenáctky Slezanů vypadli po delší době záložníci Fillo s Jánošem, které nahradili Kuzmanović a Mešaninov. Kouč hostí Roman Pivarník opět vsadil na rozestavení se čtyřmi obránci, kde na pravém kraji operoval Holík. Do záložní řady se po absenci za žluté karty vrátil Podio, vedle kterého operoval Hlinka, bývalý hráč Baníku.

Úvod duelu přinesl mnoho nepřesností na obou stranách, což se divákům nelíbilo. Na hřišti nejvíce zaujal záložník ševců Čanturišvili, který se prezentoval náběhem na nebezpečný míč do pokutového území a nepovedenou střelou k rohovému praporku. Ve dvacáté minutě se ale dostal Zlín do vedení. Poznar dostal hodně prostoru k přihrávce do pokutového území na zapomenutého Jiráčka, který neměl problém uklidit míč za záda brankáře Laštůvky.

Vedení však vydrželo hostům jen pět minut. Po standardní situaci od Holzera vrátil Mešaninov balón na Baroše, jenž hlavičkou k tyči srovnal. Za dalších pět minut podnikla Ostrava pohledný útok po pravé straně a po spolupráci Kuzmanoviće s Hrubým pálil do břevna Baroš. Domácí po vyrovnání převzali otěže zápasu a tlačili se dopředu. Hosté zase mohli být rádi, že rozhodčí nepostřehl surovou hru Poznara, za kterou mohl zlínský útočník klidně vidět červenou kartu.

V závěru první půle vystřelil Bartošák a Laštůvka měl při krocení míče potíže. Na druhé straně kontroval ranou z dálky Kuzmanović, který pořádně protáhl gólmana ševců Rakovana. V nastaveném čase hledal Holzer kolegy v bílém dresu před bránou, avšak Diopovi chyběl kousek k zachycení přihrávky. To byly na delší dobu poslední zajímavé momenty na hřišti, neboť úvod druhého poločasu nabídl podobnou nudu jako začátek utkání.

Po hodině hry se Baroš tlačil do šance z levé strany, jenže Bačo ho na poslední chvíli zastavil čistým zákrokem. O tři miinuty později zničehonic vypálil na druhé straně z dálky Poznar a k překvapení všech přesnou střelou k tyči dostal Zlín opět do vedení. Situaci Baníku ještě víc zkomplikoval Hrubý, který v 74. minutě viděl druhou žlutou, a domácí tak dohrávali do deseti.

S blížícím se koncem zápasu přibývali i emoce. K vítězství mohl hosty přiblížit Džafić, ale jeho únik v 82. minutě výborně zlikvidoval Laštůvka. Další dobrou šanci měl v 88. minutě Čanturišvili, který trefil tyč. V nastavení ještě nevyužili příležitosti střídající Jakubov a Hronek, Zlín to však nakonec nemuselo mrzet.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pivarník: „Nevím o tom, že by Zlín na podzim někoho přehrával.“

Ty asi budeš velký kkt, když dokážeš hodit takového mrmla na výbornou podzimní práci.

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zase ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele