základní část, 6. kolo
25.08.2018 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Baník dvěma brankami v první půli udolal Duklu

Ostravský Baník pokračuje ve výborném vstupu do sezóny. Utkání s Duklou rozhodl dvěma brankami již v prvním poločase. Naopak Pražané zůstávají v tabulce bez bodu poslední.

Slezanům se v úvodu ročníku daří, tudíž kouč Pánik nemá důvod ke změnám v sestavě. Za stále zraněného Baroše opět zaskočil Ondřej Šašinka. V základní jedenáctce Dukly se nově objevil levý bek Preisler a v záloze pak Bílovský a Brandner.

Domácí začali podle předpokladů aktivněji. Po osmi minutách zafungovala spolupráce hráčů, kteří zazářili v minulém kole na hřišti Olomouce. Diopův centr ale poslal Fillo hlavou z nadějné pozice těsně vedle tyče. Za další čtyři minuty se míč při další akci Baníku dostal přes Hrubého a Holzera na pravou stranu ke zcela volnému Ondřeji Šašinkovi, který střelou z první dostal Slezany do vedení.

Pražané se ale po obdržené brance probrali a začali bušit do vrat ostravské obrany. Po půlhodině hry musel brankář Laštůvka zlikvidovat ránu od Hanouska. Za čtyři minuty se jen ohlédl za pokusem Brandnera, který těsně minul tyč. Za domácí odpověděl Diop, jehož lavičku musel lapit gólman Rada. Další souboj dvojice Diop-Rada však už vyšel vítězně pro senegalského útočníka, který se po vzájemné srážce rychleji zorientoval a dorážkou zvýšil náskok Baníku.

Po změně stran se Diop znovu hnal na Radu, který ale jeho zakončení tentokrát vyrazil. Dukla se i po druhém inkasovaném gólu nevzdávala. Nejprve Brandner hlavičkoval v záklonu vedle. V 57. minutě se zblízka dostal k zakončení Hanousek, ale obrana Slezanů srazila jeho pokus na rohový kop.

Osmnáct minut před koncem ohrozil nechtěně svého brankáře Stronati, ovšem míč nakonec skončil jen na boční síti Laštůvkovy svatyně. V poslední minutě základní hrací doby ještě mohl po Schranzově pobídce snížit střídající Bezdička, avšak ve skluzu minul odkrytou bránu. Baník se tak po závěrečném hvizdu radoval z vítězství o dvě branky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2,72 udělali Jablonec. Za 1,59 Příbram. Ted je na ně kurz nejnižší-1,46.Takže by měli taky v poho vyhrát. Nebo je vše jinak?

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Chlumecký vlastní - 2x Holenda)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1, Baník skóruje z penalty, po Chlumeckého zahrání rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jestli bude hrát bary ?.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
vanGomm

tip X.

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
ondrasch77

Teď koukám, jakou unikátní serii 8-mi prohraných utkání má Dukla

Reagovat
C-M@ster

Devíti

Reagovat
ondrasch77

A co paleček za přesně trefenej výsledek?

Reagovat
C-M@ster

Mas ho tam.

Reagovat
ondrasch77

dík...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele