základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň využila zaváhání konkurentů jen zčásti, v Příbrami remizovala

Padla Slavia, padla Sparta, padl Jablonec, jen hráči Plzně dokázali bodovat, velkou radost z toho ale mít nebudou. Ze hřiště čtrnácté Příbrami si totiž po nepovedeném výkonu odváží jen bod, přestože zásluhou Pačindy vedli. Za domácí krátce na to srovnával Matoušek.

Úvodní větší pozdvižení obstarali viktoriáni. Tristní rozehrávku příbramských fotbalistů vystihl Pačinda, jednoho protivníka obešel, přes dalšího se už však prosadit nedokázal a vybojoval jen roh. Ve velké šanci se po čtvrthodině objevil Chorý, jenže se mu nepodařilo trefit míč.

Pak se probrali i domácí. Matoušek si to nasměroval směrem k Hruškově brance, po pěkné individuální akci předložil míč za vápno Květovi, jenž pálil mimo. Z gólmanů se do zápřahu jako první dostal Kočí, který snadno zlikvidoval Pačindův pokus z otočky.

Po půlhodině se již začalo pálit ostrými. Odražený míč se dostal mimo vápno k Limberskému, ten přízemním technickým pokusem zkoušel poslat balón na vzdálenější tyč. Kočí jeho střelu sice vyrazil, avšak jen k dobíhajícímu Eriku Pačindovi, jehož čekala snadná práce a za jeho aktivní výkon se mu dostalo gólové odměny.

Radost modročerveným nevydržela dlouho. Mingazov potáhl míč z hloubi pole až do nebezpečných prostorů, kde našel Jana Matouška. Ten si balón ještě posunul a relativně nízkou a prudkou střelou na zadní tyč propálil brankáře. Před pauzou už zase mohli vést hosté, to když Tregler málem poslal balón do vlastní sítě.

Po pauze se hráči od Litavky prezentovali velmi aktivně. Soldátova prudká hlavička po rohu skončila těsně vedle konstrukce, chvíli na to se povedeným sólem prezentoval Matoušek, přes Řezníka ale odcentroval jen velmi slabě. Když už se ke střele dostali konečně hráči Plzně, konkrétně Kayamba, byla zblokována jen na roh.

Až patnáct minut před koncem viktoriáni skutečně zahrozili, Kovaříkova povedená rána neletěla daleko od Kočího šibenice. Tentýž hráč mohl rozhodnout po Antwiho chybě i v závěru, tváří v tvář gólmanovi ale selhal. Plzeňští tak ztrácí na vedoucí Slavii čtyři body, Příbram musí zabrat, jestli nechce skončit sezónu na barážových příčkách.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip tradičně HX.

Reagovat
boryland

0:1..............Prochy........

Reagovat
vanGomm

6 172

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele