základní část, 19. kolo
15.12.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta znovu zklamala, v Příbrami jen remizovala

Páté místo v tabulce, s dvěma body spolu s Libercem nejhorší tým posledních čtyř podzimních kol. V nepříjemné rozpoložení budou sparťané trávit zimní přestávku. Skóre v Příbrami otevřel Tetteh, ještě do poločasu ale srovnal Rezek.

Po třech minutách se utkání přerušilo. Z kotle hostů přilétlo na hrací, z nichž jedna prolétla kousek od domácího gólmana Kočího. Hlavními aktéry byli tedy na dalších asi pět minut hasiči. Když se začalo znovu hrát, vyslal Rezek Voltra, který se srazil s brankářem, aby poté poslal míč do odkryté sítě. Jenže sudí Jílek, zřejmě oprávněně, odpískal faul útočícího hráče.

Kvůli ošetřování Heči nastalo další přerušení, po němž se příbramští na rozhodčího opět zlobili. Mingazov pronikl do pokutového území, kde po kontaktu se soupeřem upadl, penaltu si ale nevymodlil. Chvíli na to se do velké příležitosti dostala i Sparta. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Pulkrab. Brankáře Kočího se mu překonat povedlo, ne tak jeho spoluhráče, který za brankáře na čáře zaskočil.

Právě mladý gólman Příbrami se stal terčem dalšího nesportovního chování sektoru sparťanský fanoušků, kteří ho zasypali desítkami sněhových koulí. Důvod k radosti dal těmto fanouškům po půlhodině Tetteh. Do vápna si naběhl na přihrávku Vukadinoviče a umístěnou ranou otevřel skóre. Krátce na to mohl rozdíl navýšit Frýdek. Na hranu šestnáctky se dostal ke sklepnutému balónu, ten ale trefil vysoko nad břevno.

Tabule čtvrtého rozhodčího ukázala desetiminutové nastavení, v němž se udály důležité věci. Nejprve se v podobné příležitosti jako Frýdek ocitl Wiesner, dopadl ale stejně jako jeho spoluhráč. V páté minutě hrané nad rámec základní hrací doby se k přímému kopu postavil Jan Rezek. Jeho střela přes zeď nepatřila mezi ty nejlepší, obrovskou chybou ovšem pomohl příbramským srovnat Heča.

Druhý poločas začala Sparta de facto v deseti, neboť Tetteha trápil stehenní sval. I tak se dostali letenští do veliké šance po rohovém kopu, Pulkrab ale nečekal, že k němu balon propadne, a poslal ho výrazně mimo tři tyče.

Do další větší šance se dostal až deset minut před koncem Costa. Ten zkoušel technickým pokusem z dvaceti metrů překonat Kočího, o kousek však branku minul. A tudíž se do vedení mohli dostat příbramští. Nacvičený standardka umožnila Mingazovovi dostat se před Heču, gólu zabránila pouze tyč.

Nic dalšího se už nestalo. Sparta tedy na závěr podzimu nevyhrála čtyřikrát v řadě, Csaplárovi svěřenci zase mají na kontě z posledních devíti kol jedinou výhru z Julisky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0. Tady není o čem. Pro Příbram povinné 3 body.

Reagovat
willdonor

pravděpodobnější že rupne slavie v jablonci

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jsme už smíření.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
boryland

1:1...................

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
willdonor

sparta už vyhraje...

Reagovat
willdonor

Reagovat
podnebný

Možná vyhraje nad Duklou, ale až na jaře. Rozhodčí měl udělit po srážce s brankářem žlutou kartu Voltrovi, ta druhá měla být červená.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
zelda

"fanoušci" Sparty fakt hlupáci

Tam mrzne a oni 10 minut hází bordel na hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

Existuje nějaký relevantní důvod, proč přestal chytat Nita? Tohle běžně chytá do kšiltovky.

Reagovat
podnebný

Ten vyrovnávací gól jde na účet Heči.

Reagovat
podnebný

Spartu čeká v zimní pauze spousta práce a hejen na sportovním úseku. Nakupily se problémy minimálně za deset let a nikdo je tam neřešil. Heslo "My jsme Sparta a kdo je víc" už neplatí. Neukázněnost až debilita tvrdého jádra příznivců Sparty stále přetrvává, i když sparťanský výbor hlásá, že s nimi úspěšně komunikuje. Pokud sleduju v TV fotbalové zápasy z vyspělé Evropy, nikde podobné excesy nevidím, dokonce ani v české lize právě s výjimkou Sparty a Baníku, kde to ale ovlivňují fandové z Polska. Pokuty a hrozící zavření stadionu zbytečně blokuje peníze, které by šly využít na modernizaci a lepší údržbu stadionu. Pokud by se grázlové, kterým často nejde o sport, chodili vyřádit jinam, chodilo by do hlediště mnohem více lidí, především těch slušných.

Reagovat
willdonor

to fakt nikde ještě neni sestřih?

nebo jsem takovej internetovo-fotbalovej analfabet?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele