základní část, 6. kolo
25.08.2018 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:3

Celkem čtyři branky a výhru Severočechů nabídlo utkání na Litavce. Příbram doma poprvé prohrála a naopak po několika kolech Liberec konečně zabral za tři body, čímž Příbram v tabulce předskočil.

Před zápasem totiž na tom byla lépe Příbram, favoritem utkání ale domácí celek nebyl. Na Litavce sehráli oba aktéři krásné ofenzivní utkání, které se muselo divákům líbit. Navíc okořeněné o příbramského trenéra Josefa Csaplára, který s Libercem zažil zlaté časy.

Jeho Příbram začala hodně aktivně a po čtvrthodině hry na sebe upozornil talentovaný Matoušek, který předložil tutovku Slepičkovi, jemuž pro změnu koncovka nesedla. O šest minut později se ze vstřelené branky radovali hosté, ovšem marně, neboť Sukisa byl v době přihrávky v ofsajdovém postavení. Pokud někdo dělal příbramské defenzívě velké problémy, byl to Sukisa. Brankář Švenger proti němu vytáhl výborný zákrok.

Liberec se osměloval, po Ševčíkově ráně to v ochozech jen zahučelo a krátce nato už Liberec vedl 1:0. Ševčík dobře přihrál Tomáši Malinskému, který bezpečně překonal bezmocného Švengera! Inkasovaný gól Liberec ještě více nabudil a před Švengerovou brankou bylo pořádně horko. Další branku ale Litavka v prvním poločase neviděla.

Diváci se dočkali záhy po změně stran. Jan Matoušek dokázal z úhlu překonat Švengera, aniž by se někdo další dotkl balónu. Matoušek tak znovu potvrdil svůj obrovský talent. Jenomže nerozhodný výsledek měl pouze krátkého trvání. Další Ševčíkovu přihrávku si tentokrát hodil na levačku Roman Potočný a přesnou střelou vrátil vedení na stranu Severočechů.

Oba celky nadále hrály hodně ofenzivně a utkání ještě nabídlo spousty dalších, brankových příležitostí, jak na příbramské, tak i liberecké straně. Například domácí Roman Květ líznul z přímáku břevno. Liberec se mohl výrazně uklidnit v 79. minutě. Potočný vymyslel krásný oblouček na Filipa Oršulu, jenž jako střídající hráč zvýraznil hostující vedení. Třetí branka Slovanu znamenala pro domácí borce konečnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
RadekVonCZE

Ale opačně Jablečníku

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
RadekVonCZE

Tohle bude těžké. Věřím snad 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele