základní část, 25. kolo
17.03.2019 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia zvítězila v Příbrami a navýšila náskok na čele

Určitě to nebyl nejlepší zápas, který hráči pražské Slavie letos odehráli, i tak jim to stačilo na vítězství 2:0 v Příbrami. Skóre otevřel Olayinka, ve druhé půli navyšoval Hušbauer. Korigovat skóre mohl Květ, avšak neuspěl z penalty.

Začátek utkání si domácí určitě představovali diametrálně jinak. Slávisté ve třetí minutě pohlednou kombinací vzduchem z první dostali míč až na velké vápno k Peteru Olayinkovi, který si míč posunul a přízemní ranou překonal brankáře Kočího.

O chvíli později se dostal dvacet metrů od brány k míči Baluta, jehož pokus zamířil jen těsně nad břevno. Po čtvrthodině se konečně osmělili i svěřenci Josefa Csaplára. Keitův pokus z úhlu nebyl ani razantní, ani přesně umístěný, přesto Kolářovi nadělal nebývalé potíže.

Hra se v dalším průběhu přelévala ze strany na stranu. Z nadějné pozice pálil jen do boční sítě Baluta. Na druhé straně vyslal dalekonosnou dělovku Nový, povedeným zákrokem ji však zneškodnil gólman hostí. Toho vystrašila i následná střela Voltra, která proskákala vedle pravé tyče.

Do druhé půle vstoupili lépe slávisté a ze solidní pozice to zkoušel Hušbauer, jeho pokus byl ovšem zblokován na rohový kop. Nejblíže v dosavadním průběhu ke vstřelené brance byli domácí po necelé hodině hry. Květův centr z levé strany usměrnil do vlastní tyče Ngadeu, posléze ale bylo nebezpečí zažehnáno.

A tak přišla poměrně netradiční trefa na druhé straně. Na Zmrhalův podařený centr si naskočil Josef Hušbauer a hlavou překonal Kočího. Brzy to mohlo být zase o gól, neboť Alex Král zastavil příbramský centr jen za pomoci ruky, což po zhlédnutí videa uznal i sudí Zelinka. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Roman Květ, avšak trestuhodně překopl.

V závěru už od domácích žádný velký tlak nepřišel, naopak se povedla individuální akce Olayinkovi, jemuž však nevyšlo zakončení, které zamířilo mimo prostor tří tyčí. I tak se sešívaným povedlo navýšit náskok na čele tabulky na devět bodů, zato Příbram se propadla na barážovou čtrnáctou pozici.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
kecipep

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Adhol

Slavia je samozřejmě superfavorit, ale Příbram doma hraje dost slušně, nemyslím si, že to bude po 120 minutách se Sevillou v nohách úplně jednoznačný. O vítězství ale nepochybuju. 1:3

Reagovat
boryland

1:1...…………….

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Zelený - Král, Hušbauer - Baluta, Zmrhal, Olayinka - Buren

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro sestavička i vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Hiko

0:4

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

0:7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele