základní část, 27. kolo
05.04.2019 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Příbram po skalpu Opavy zamíchala kartami ve skupině o udržení

Příbram v pohledné podívané zdolala Opavu 3:1, po delší době se radovala s tříbodového zisku a pořádně zamotala boj o záchranu. Utkání kromě čtyř branek nabídlo chybná rozhodnutí rozhodčích na obou stranách, o kterých se ještě jistě bude diskutovat.

Trenér domácích Nádvorník udělal rošádu v záloze, když Hlúpika, Soldáta a Voltra zastoupili Mingazov, Květ a uzdravený Rezek. Hostům chyběli vykartovaní Žídek se Smolou, které nahradili Helebrand a Juřena. Schaffartzik se postavil na pravý kraj obrany místo Hrabiny, čímž uvolnil ve středu pole místo pro Jursu.

Do utkání vstoupila aktivněji Příbram. Po třinácti minutách hry si Matoušek na levé straně hřiště narazil s Rezkem, ovšem průnik do pokutového území zakončil nepovedenou střelou mimo. Za další čtyři minuty se z voleje opřel do balónu Rezek a vysoko přestřelil. Obranu Slezanů větral především Matoušek, jenž ve 22. minutě rozjel nebezpečnou akci, jeho přihrávku pustil Mingazov na Fantiše, ten se již ale k zakončení nedostal.

O minutu později se konečně ukázala Opava, když Zapalačova přízemní střela zpoza šestnáctky těsně minula levou tyč brány, kterou hájil gólman Kočí. Ve 36. minutě se na Kočího řítil Juřena, avšak sudí chybně odmával ofsjajd. Strážce svatyně Severočechů si první zákrok připsal až ve 40. minutě, s přehledem zlikvidoval pokus Janetzkého. Za další dvě minuty již poprvé gólově udeřilo, ovšem na druhé straně hřiště. Na přímý kop Nového si naskočil Mingazov a hlavičkou k tyči poslal Příbram těsně před přestávkou do vedení.

První pozdravy po změně stran vyslali domácí Matoušek a Květ, ani jeden z nich se však neujal. V 52. minutě zakončil protiútok po Matouškově přihrávce Mingazov, jeho zásah nebyl uznán, přestože rozhodčí opět chybovali a postavení mimo hru bylo odpískáno nesprávně. Za minutu již ale byl Mingazov u regulérního dosažení branky, když jeho pas před bránu nasměroval do sítě Fantiš. O čtyři minuty později se však dočkali i hosté. Rohový kop si totiž do vlastní brány nešťastně srazil Kingue.

Pasáž hry plná branek ale pokračovala i v 59. minutě. Rezek rozehrál akci Středočechů do strany na Matouška, jehož nabídku do pokutového území uklidil za záda brankáře Fendricha dalším vlastním gólem Helebrand. Čtvrtou branku Příbrami mohl o deset minut později přidat Jablonský, toho však Fendrich vychytal. Za dalších osm minut tečoval Fantiš do sítě střelu nového, jenže do vzduchu opět vyletěl praporek asistenta hlavního sudího a zase se mával a pískal ofsajd.

Naději na bodový zisk mohl pro hosty v 78. minutě vykřesat nešťastník Helebrand, avšak jeho pokus do horního rohy brány vytáhl skvělým zákrokem Kočí. Šest minut poté se do další šance domácích řítil Rezek, Fendrich však jeho pokus o lob dobrým vyběhnutím přečetl. V závěru si ještě střídající Antwi dvakrát vylámal zuby na brankáři Opavy, i tak se ale mohli Středočeši radovat s důležitého vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

pr*ser

0:3

Reagovat
Sw!fty

... po delší době se radovala s tříbodového zisku … // opravte si tu hrubku, neda se to prehlidnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele