základní část, 23. kolo
02.03.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Příbram zdolala Karvinou a vzdálila se sestupovým pozicím

Příbramští fotbalisté ve 23. kole FORTUNA:LIGY udolali po boji Karvinou a učinili výrazný krok směrem k záchraně. Skóre otevřel Matoušek, za hosty srovnával Guba a v samotném závěru rozhodl střídající Radek Voltr.

Hned na úvod přišla pro Karvinou studená sprcha. Bylo odehráno osmapadesát vteřin, když její defenziva naprosto propadla a do vápna s míčem pronikl Jan Matoušek. Ten neomylně zakončil po zemi na zadní tyč a pátou trefou v sezóně rozjásal své spoluhráče i fanoušky.

A mohlo být pro hosty ještě hůř poté, co se Matoušek znovu dostal za obranu a předložil míč do tutové šance Fantišovi, ten ovšem nepochopitelně selhal a poslal míč vedle brány. Hra se poté vyrovnala a v závěru první půle si vypracovali příležitosti i Slezané. Nejprve se Moravec uvolnil na pravé straně, avšak Wágner na jeho centr nedosáhl. A na úplném konci, když už uplynulo nastavení, napřáhl zpoza vápna k voleji Faško a povedenou ranou napálil břevno.

Ani ve druhé půli dlouho diváci neviděli pohledný fotbal, do první větší šance se dostali po hodině hry hosté. Moravec si narazil s Wágnerem, ovšem obrovskou možnost zahodil a nechal vyniknout gólmana Kočího. Wágner se poté dostal ještě k dorážce, ovšem ze skluzu bránu přestřelil.

Poté opět zahrozili Příbramští, Jablonského dělovku ale vychytal parádní Berkovec. A tak se vyrovnání dočkali svěřenci Norberta Hrnčára. Za hranicí šestnáctky zkusil technickou střelu Guba, povedlo se mu ji umístit na zadní tyč parádně. Brankář Kočí neměl nejmenší šanci.

Pět minut před koncem základní hrací doby naskočil na hřiště Radek Voltr a brzy se stal hrdinou. Antwi z levé strany poslal centr na zadní tyč, kde si na něj naskočil právě Voltr a hlavou rozhodl o vítězství Csaplárovy družiny.

V tabulce se alespoň dočasně vyšvihla Příbram na dvanáctou příčku s náskokem desíti bodů na sestupové poslední místo, naopak na elitní desítku ztrácí body jen dva. Zato Karviná je v průšvihu, aby se vyhnula baráži, potřebuje se dostat alespoň na třináctou pozici, na kterou už ztrácí osm bodů.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele