základní část, 21. kolo
16.02.2019 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Příbram otočila duel se Zlínem a připsala si první jarní body

Příbram se v domácím prostředí revanšovala za první jarní kolo a po divoké přestřelce porazila Zlín. V domácím dresu zářil především záložník Mingazov, který byl u všech branek svého mužstva. Hosté si po zimní pauze zatím nepřipsali ani bod.

Domácí v minulém kole museli vytrpět čtyřgólový debakl v Liberci, na což trenér Csaplár zareagoval dvěma změnami v základní jedenáctce, když tentokrát dostali od začátku šanci středopolaři Květ se Soldátem. Ševcům se po porážce v derby se Slováckem vrátil do sestavy Matejov a dostalo se také na záložníka Hronka.

Utkání začalo opatrným oťukáváním, k první střele se až v osmé minutě dostal Bartošák. Další významnější moment přišel až ve 25. minutě. Mingazov přihrál míč Květovi, který ze středu hříště vyprášil rukavice brankáře hostů Dostála. Duel stejných aktérů se opakoval i o několik málo okamžiků později. Příbramský mladík se tentokrát objevil v ještě nadějnější pozici, ale Dostál se opět nenechal překonat.

Za další dvě minuty se poprvé gólově urodilo. Bartošák na levé straně nahrál do pokutového území Poznarovi, který z bezprostřední blízkosti uklidil balón do sítě a poslal Zlín do vedení. Vyrovnat mohl ve 33. minutě Mingazov, jenž utekl po pravém křídle, v zakončení však hrubě selhal a mířil daleko mimo tři tyče. Těsně před pauzou pak turkmenského fotbalistu fauloval v šestnáctce Podio a Středočeši dostali možnost pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Rezek a upravil na poločasových 1:1.

Agilní Mingazov hýřil aktivitou i po změně stran. Ve 49. minutě se jeho centr dostal na hranici vápna k Jablonskému, jenž se trefil přesně po zemi k tyči a svou první brankou po návratu na ligové trávníky otočil stav zápasu. Po hodině hry Příbrami ještě lépe. Opět u toho byl Mingazov, jenž po vysunutí od Květa přehodil vyběhnuvšího Dostála a zvýšil náskok svého týmu. Ten však vydržel jen dvě minuty. Kodra totiž ve středu hřiště snadno přehrál střídající Vyhnal a po samostatném úniku snížil na 3:2.

Místo snahy vyrovnání se ale ševci museli v následujících minutách bránit šancím soupeře. Jednu z největších měl v 67. minutě Fantiš, který před bránou trestuhodně přestřelil. Následně se hosté přece jen dostali zpět do hry, ale i tak si již výraznější šanci k vybojování remízy nevypracovali. Tři body tak tentokrát zůstali v Příbrami.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

No ta penalta???Pěkně Starka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele