základní část, 17. kolo
01.12.2018 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bláznivý závěr v Hradišti, Slovácko porazilo Spartu

Slovácko v šíleném zápase přemohlo Spartu, přestože ještě pět minut před koncem prohrávalo. Hostům ale uškodila vyloučení Kangy s Civićem, které domácí využili. Letenští mohli v nastavení vyválčit alespoň remízu, jenže si neporadili s výhodou pokutového kopu.

Moravanům se před týdnem vyvedlo utkání na půdě ostravského Baníku. Přesto kouč Svědík musel kvůli absenci Reinberka zasáhnout do sestavy, a tak na levém kraji obrany dostal šanci Divíšek. Svatyni Pražanů hájila místo Niţy brankářská dvojka Heča, který se tak představil proti domovskému klubu. Do sestavy se po vynechání pohárového duelu v Opavě vrátil útočník Pulkrab.

Do vedení se v šesté minutě mohli dostat překvapivě domácí. Janoškův sražený centr propadl k volnému Havlíkovi, s jehož slabou střelou si však Heča poradil. Sparta chtěla kontrovat o devět minut později, kdy po Tettehově přihrávce nepovedeně vypálil až někde do Kunovic Stanciu. Ve 21. minutě zahrál Divíšek rukou ve vlastním pokutovém území. Nařízenou penaltou ale pohrdl Kanga, jehož střelu k tyči lapil brankář Slovácka Trmal.

Hosté se přesto dostávali do tempa a vidět byl především Tetteh. V 29. minutě se ještě zastřeloval, za dalších sedm minut již musel Trmal s vypětím všech sil vytáhnout hlavičku mířící do sítě. Ani domácí se však nedali zahanbit. Ve 39. minutě dokonce dostali míč do brány, jenže sudí gól neuznali kvůli ofsajdu Zajíce. O dvě minuty později natáhl ke střele Havlík a Heča jen sledoval, jak balón zatřásl břevnem.

Tři minuty po změně stran propadla obrana Sparty, Kalabiška sklepl kulatý nesmysl volnému Janoškovi, jehož v obrovské šanci vychytal Heča. Po následném rohovém kopu spustil závar Kalabiška, jehož ránu vyrazil Heča před sebe a dorážející Zajíc s Navrátilem se již nedokázali prosadit. Domácí neproměněné šance hodně mrzely v 61. minutě. Na druhé straně hřiště uvolnil Plavšić Civiće, jehož přesnou přihrávku uklidil do opuštěné svatyně Slovácka Pulkrab - 0:1.

Na složení zbraní ale neměli Moravané sebemenší pomyšlení. Čtvrthodinu před koncem musel Heča vyrazit Havlíkovu ránu a následně se zaskvěl proti dorážkám Zajíce s Kalabiškou. Za další dvě minuty šel Zajíc ve středu hřiště do souboje s Kangou. Gabonský záložník se po útočníkovi Slovácka ohnal loktem, načež mu sudí Příhoda po konzultaci s videorozhodčím udělil červenou kartu.

Přesilovku využili domácí v 85. minutě, kdy Zajíc po Havlíkově centru zblízka překonal Heču a zařídil svému týmu zasloužené vyrovnání. Slovácko však nemělo dost a nadále bušilo do obrany Sparty. Pět minut po Zajícově gólu se do sebe pustili Civić s Kuchtou. Rozhodčí Příhoda opět využil pomoc kolegy u videa a obránce hostů vyloučil za nesportovní chování.

Pražané kromě dvou vyloučení navíc čelili pokutovému kopu. Z penaltového puntíku se nemýlil Havlík a zdálo se, že šílený závěr je již u konce. Jenže v nastavení fauloval Costu Divíšek a také Sparta zahrávala penaltu. Ristić však vypálil nad břevno a pohřbil naděje hostů na bodový zisk, načež Slovácko mohlo slavit velké vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

Po včerejší výhře a sparťanské neformě musím bez respektu tipovat 10.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
oli9

No slovacko na spartu bohužel neumi... bude to vsechno o první brance... kdo ji da vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Se včerejškem Slovácko se Spartou neprohrálo doma po páté za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Jen po čtvrté 2:0,1:1,1:1,2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 čk, jako mne Sparta extremne nevadi, ale tohle je masakr a Kangu bych vyradil z kadru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele