základní část, 8. kolo
16.09.2018 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Slavia se po výhře na Slovácku vrátila na špici tabulky

Slavia zareagovala na výhru Plzně a bez problémů porazila Slovácko. Základ k vítězství položili hosté již v první půli, kde se dostali do dvougólového trháku. Moravané se zmohli jen na jeden zásah z penalty, jinak se jim dvakrát podařilo orazítkovat brankovou konstrukci.

Trenér domácích Kordula udělal v jedenáctce svého týmu několik změn. Do obranné čtveřice se například zařadil Šimko a v útoku se pohyboval Kubala. Hosté se i po reprezentační pauze představili v téměř v kompletní sestavě. Pouze zraněného Deliho nahradil dle očekávání Kúdela a Sýkoru v záloze nahradila posila ze Zlína Traoré.

Sešívaní začali utkání podle očekávání aktivněji. Stoch po čtyřech minutách napřáhl ke střele zpoza pokutového území, ale těsně minul. Na druhé straně zahrozil v desáté minutě Šimko, když se po rohovém kopu opřel z první do míče, jenže trefil pouze sedačku na tribuně. Slušně zaplněný stadion v Uherském Hradišti nadále sledoval převahu hostů, ze které však dlouho nepřicházelo výraznější ohrožení pro brankáře Daňka.

Ve 26. minutě se však Slavia přece jen dostala do vedení. Kúdela se při rohovém kopu odpoutal od Šimka a hlavičkou zblízka zužitkoval Stochův centr. A za čtyři minuty bylo pro Slovácko ještě hůř. Centr od Tecla prodloužil Zmrhal na Coufala, jehož nepříliš povedenou střelu pustil Daněk překvapivě za svá záda - 0:2. Domácí mohl do zápasu vrátit Daníček, jehož první střelu po Havlíkově pobídce zblokoval Bořil a druhý pokus poslal kapitán Moravanů vysoko nad.

Daněk svoji chybu při druhé brance napravil v 33. minutě, kdy v gólovce vychytal Tecla. Po změně stran chtěl utkání zdramatizovat Janošek, jehož skákavý dalekonosný pokus zastavila až tyč brány, kterou hájil brankář Kolář. Neproměněná šance mrzela Slovácko deset minut po přestávce, kdy domácí ztratili míč ve středu hřiště, Hušbauer posunul na Tecla, jenž prostřelil Daňka a vsítil třetí gól hostí. Chvíli poté si Tecl s Hušbauerem prohodili role, avšak kapitán Slavie vypálil těsně vedle pravé tyče.

Moravané měli v utkání i trochu smůly, což dokumentoval pokus Jurošky z 62. minuty, jenž se snesl na břevno. Jinak se ale utkání spíše dohrávalo a první šanci v sešívaném dresu dostal mladý záložník Matoušek. Klidný průběh druhé půle narušil devět minut před koncem domácí Rezek, jehož průnik do pokutového území zastavil nedovoleným způsobem Kúdela. Sudí Zelinka neváhal a nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Daníček. Byla to však nakonec jediná branka, na kterou se Slovácko zmohlo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

Pokud kluci z Edenu budou hrát v Hradišti stejně jako s Ukrajinou, mohla by to být ošklivá remíza

Reagovat
ondrasch77

Proč ošklivá?

Reagovat
kecipep

protože hráči v repre hráli opravdu hrozivě a my hrajem momentálně taky jak v divizi

Jak hrál dnes Břečka?

Reagovat
ondrasch77

Neviděl jsem, jsem ve Stuttgartu..., podle onlinu podklouzl před prvním gólem...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 2,tak by to samozřejmě papírově mělo dopatnout,ale Slavia je v lize 11 a Slovácko 8 kol bez remízy.Konečně i ve zájemných ligových zápasech na Slovácku už 10x nebyla remíza.Takže už klidně může zafungovat matematická pravděpodobnost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele