základní část, 4. kolo
12.08.2018 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dvougólový stoper Hofmann zařídil Slovácku výhru

Slovácko v moravském derby porazilo Olomouc a v sezóně se dočkalo druhé výhry. Velkou měrou se na tom podílel Hofmann, který skóroval dvakrát. Hosté také rozvlnili síť třikrát, jenže dva zásahy neplatily kvůli ofsajdu.

Domácí v týdnu posílil obránce Kadlec, který přišel ze Sparty, a proti Hanákům se hned objevil v základní sestavě. Zdravotní patálie navíc konečně zažehnal Zajíc a taktéž se objevil v základu. Hosté ve čtvrtek zvládli první zápase předkola Evropské ligy proti Almaty, přesto dal trenér Jílek šancí jiným hráčům. Na trávník od začátku vyběhli brankář Reichl, obránce Hála, záložník Zahradníček a útočník Yunis.

Olomouc začala aktivně, což v páté minutě demonstroval Vepřek, jehož hlavičku po centru Plška musel nad břevno vyrazit brankář Daněk. Za tři minuty se po rohovém kopu opřel do míče Houska, ale Daněk opět zasáhl. Ve 12. minutě měl dobrou příležitost Zahradníček, po úniku zprava však netrefil bránu. Ve 28. minutě se konečně pořádně ukázalo i Slovácku. Po rohovém kopu se Zajícovi zamotal míč mezi nohama, blízko však byl spoluhráč Kadlec, proti kterému zasáhl Reichl.

První branka utkání padla ve 32. minutě. Rohový kop rozehráli domácí nakrátko, po Navrátilovi nacentroval Sadílek přesně na hlavu Hofmanna, jenž zblízka nedal Reichlovi šanci. Pět minut před přestávkou se Sadílek hnal po levé straně a proti jeho střele na vzdálenější tyč musel zasáhnout brankář Olomouce.

Hanáci na vedení domácích odpověděli devět minut po změně stran. Štěrba při útoku posunul míč Houskovi, který střelou z dálky zaskočil Daňka a vyrovnal skóre. Vedení na stranu hostí mohl v 66. minutě Štěrba, ale jeho hlavička po přímém kopu střídajícího Falty skončila vedle tyče. Dvacet minut před koncem překonal Houska Daňka podruhé, ale branka neplatila kvůli ofsajdu.

Slovácko bravurně zvládlo závěr utkání, ve kterém strhlo vítězství na svou stranu. V 73. minutě si na přesný centr od Navrátila naskočil Sadílek a zblízka překonal Reichla - 2:1. Hosté odpověděli za pět minut, po Houskovi a Plškovi skóroval Texl, ale rozhodčí gól opět neuznal pro postavení mimo hru. V 82. si na druhé straně našel Havlíkův rohový kop Hofmann a svou druhou brankou v zápase stvrdil výhru domácích.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
kecipep

Sigma bude unavena a kadr ma uzky, 2:0

Reagovat
ondrasch77

, ale 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 kvalita je na straně Sigmy bohužel..

Reagovat
Theft90

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele