o udržení, 3. kolo
14.05.2019 17:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Slovácko vyškolilo Opavu v produktivitě a přiblížilo se k záchraně

Slovácko má po jasné výhře nad Opavou již téměř jistou záchranu, to Slezané zůstávají pořád nervózní. V Uherském Hradišti sice předvedli sympatický výkon, doplatili ovšem na zpackaný úvod a neproměňování šancí.

Moravané nastoupili k utkání v očekávané sestavě, pouze Hološka nahradil v útoku Zajíc. Také v sestavě hostů došlo k jedné změně, a to poměrně překvapivé, neboť zkušený lídr zálohy Zavadil se posadil pouze na lavici náhradníku a místo něj dostal šanci Schaffartzik.

Domácí na soupeře doslova vtrhli a již po čtyřech minutách hry vedli o dvě branky. Nejprve se ve druhé minutě prosadil Janošek, jenž přesně zužitkoval pobídku zprava od Navrátila. Za další dvě minuty bylo Opavě ještě hůř. Aktivní Navrátil vybojoval pokutový kop, který s přehledem proměnil kapitán Slovácka Daníček.

Postupem času se Slezané z nepříznivého vývoje začali oklepávat a ve čtrnácté minutě se Zapalačovi povedlo prověřit připravenost gólmana Moravanů Trmala. SFC však stále více vystrkovalo růžky a ve 25. minutě to byl opět Zapalač, který donutil Trmala k zákroku. Na konci první půle zkoušel štěstí také Zapalač, jeho střela ale neprošla přes chumel hráčů. Opava tak kvůli prospanému úvodu prohrávala o dvě branky.

Aktivita zůstala Slezanům na kopačkách i po změně stran. Jursův centr ve 47. minutě propadl na zadní tyč ke střídajícímu Bernardinovi, jemuž radost ze vstřeleného gólu pokazil stoper Hofmann, který zasáhl na brankové čáře. Po hodině hry se domácí dožadovali další penalty, když Zajíc trefil ruku jednoho z bránících hráčů, ovšem sudí Machálek do píšťalky nefoukl.

Slibnou šanci ke skórování měl dvacet minut před koncem Smola, ale po centru Hrabiny hlavičkoval zblízka jen do míst, která střežil Trmal. Slovácko trestalo hned za minutu. Svozil obral Zajíce, balón se však odrazil k Havlíkovi, který jej napálil k tyči - 3:1. Alespoň o čestný zásah Opavy se v 84. minutě zasadil po centru Žídka Bernanrdina, jenže domácí z protiakce kontrovali čtvrtým zásahem. Hološko po pasu od Daníčka obešel gólmana Fendricha a definitivně stvrdil osud utkání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:0 a pokud nám pomůže Bohemka, tak už bude definitivně klid.

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele