základní část, 21. kolo
16.02.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko pálilo šanci, k výhře nad Karvinou to ale stačilo

Slovácko po výborném výkonu porazilo Karvinou a raduje se z vyvedeného vstupu do jara. Domácí svého soupeře po celý zápas jasně přehrávali, přesto se prosadili pouze z penalt. Od většího debaklu uchránil hosty skvěle chytající Berkovec.

Moravané na úvod jara zvládli důležitý zápas s rivalem ze Zlína a proti Slezanům již mohl trenér Svědík využít služeb útočníka Zajíce, který zastoupil za Navrátila. V sestavě hostů se událo vícero změn. Záhumenský se z obrany posunul do zálohy, čímž uvolnil místo pro Djordjeviče. Na pravém kraji hřiště zase našel svůj prostor Moravec a do útoku se přesunuli Ba Loua s Gubou.

Slezané se pořádně připomněli až ve 25. minutě, kdy Budínský z přímého kopu pořádně protáhl brankáře Trmala. Po hodině hry to bylo opět Slovácko, které mělo blízko ke vstřelení branky, avšak Hofmann se z blízka nedostal k pravděpodobně gólové dorážce. Ve 36. minutě byl v pokutovém území nedovoleně stažen Diviš. Nařízenou penaltu zkušeně proměnil kapitán Moravanů Daníček a konečně poslal svůj tým do vedení.

Domácí nadále hýřili aktivitou. Ve 38. minutě podnikli přímočarou akci z pravé strany, po které Kalabišku vychytal Berkovec. Za dalších pět minut se zase předvedl brankář Karviné, když vyrazil Daníčkovi prudkou hlavičku po rohovém kopu. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil a Berkovec se činil hned ve 46. minutě, kdy jej z úhlu prověřil Zajíc.

V 55. minutě vybojoval Diviš další penaltu pro svůj celek, tentokrát jej ve vápně fauloval Smrž. Daníček se při zakončení opět nemýlil, zvolil přesnou střelu k tyči a rozpoutal další vlnu radosti v Uherském Hradišti - 2:0. O deset minut poté našel Diviš hlavu Kalabišky, ten ale zamířil přesně do rukavic Berkovce. V 74. minutě mohl Daníček zkompletovat hattrick, k jeho smůle ale trefil pouze tyč.

Karviná se ani v závěrečných minutách nezmohla na odpor a zpět domů se vrací s ještě milosrdnou prohrou. Slovácko po druhé jarní výhře stoupá tabulkou vzhůru.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
kecipep

Reagovat
Paul Anka

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele