o udržení, 1. kolo
05.05.2019 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Slovácko rozmetalo Příbram, hattrickem se blýskl Kalabiška

Slovácko hned na úvod nadstavby učinilo rázný a důležitý krok směrem k záchraně. V domácím prostředí porazilo pěti brankami Příbram a dostalo se do čela skupiny o udržení. Poražení Středočeši naopak zůstávají na barážové čtrnácté příčce.

V sestavě Moravanů se nově objevil stoper Šimko, jenž ve středu obrany nahradil Franiće. Kalabiška na křídle zastoupil Diviše a místo Hološka dostal na hrotu přednost Zajíc. Hostům scházel pravý bek Nový, díky čemuž dostal šanci od začátku Nitrianský. Do základní jedenáctky se naopak na úkor Polidara vrátil Fantiš.

Nitrianský však trenéra Nádvorníka příliš nepotěšil, jelikož v páté minutě při akci Slovácka po levé straně odvrátil míč pouze ke Kalabiškovi, jenž zblízka poslal svůj tým do vedení. Kalabiška se úvodním gólem navnadil a hned o čtyři minuty později skóroval podruhé, když k tyči uklidil centr Reinberka. Moravané byli v úvodu při chuti. Brankář Příbrami Kočí musel likvidovat střelu Havlíka a po Juroškově centru zprava zase hlavičkoval těsně nad břevno Reinberk.

Třetí branky se příznivci domácích dočkali v sedmnácté minutě. Obrana Středočechů vyrobila další hrubku při rozehrávce, následně Navrátil předložil míč Janoškovi, jenž uklidil balón za Kočího záda. Bezzubí hosté se z hrůzného průběhu otrkali až těsně před koncem první půle. Nejprve se Matoušek ve 39. minutě pokoušel o vymodlení penalty při kontaktu s gólmanem Trmalem, sudí Matějíček ale nechal hru dál plynout. Hned za pár okamžiků se však Matoušek po přihrávce od Fantiše dostal ke střele, která po nešťastné teči Šimka skončila v síti - 3:1.

Čtyři minuty po přestávce si mohlo Slovácko vrátit tříbrankový náskok zpět, jenže Navrátil po přesném pasu od Janoška neprostřelil Kočího. To se podařilo až v 66. minutě Kalabiškovi, který využil další chyby v defenzivě soupeře. Chaluš zpracoval míč přesně do běhu Kalabišky, ten pohotově obstřelil vyběhnutého Kočího a zkompletoval hattrick. Šest minut poté se Kalabiška hnal za dalším gólem, ale při samostatném úniku se kličkou Kočímu vyhnal do ostrého úhlu a následně strážce hostující svatyně míč vyrazil.

Pátou a nakonec poslední branku Moravanů vstřelil v 74. minutě Hofmann, který se prosadil hlavou po rohovém kopu Havlíka, jenž střídající Hološko ještě prodloužil na zadní tyč, kde stál právě pohotový Hofmann. V nastavení mohl alespoň další čestný úspěch Příbrami zařídit Keïta, toho však vychytal Trmal a skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
kecipep

4:0 Hrozný válec, pojďme udělat obří krok k nebaráži hned v prvním zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele