18. kolo
24.02.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 1:0

Moravské derby pod Špilberkem dopadlo poněkud překvapivě lépe pro domácí, kteří uhájili svoji pevnost a porazili druhý tým tabulky. Brno rozhodlo o svém vítězství ještě v prvním poločase. Po změně stran se Olomouc hnala za vyrovnáním, její snaha však zůstala vniveč.

Domácí kouč Pivarník si pro utkání přichystal jedno překvapení, když do základní sestavy poslal mladého útočníka Růska. V jedenáctce hostů nechyběly všechny opory včetně zimní akvizice Řezníčka.

Prvním střelcem zápasu se po jedenácti minutách hry mohl stát Vepřek, ale nedosáhl na Sladkého pobídku vzduchem před branku. Na druhé straně v 18. minutě posadil Acosta merunu na hlavu Poláka, jehož pokus našel Buchtovu náruč. Vedení se ve 29. minutě ujala Zbrojovka. Vepřek ztratil míč před vlastním pokutovým územím, po nepřehledné situaci uzmul balón Acosta a chytře jej uklidil k tyči.

Brno předvádělo sympatický výkon a nepouštělo favorita do šancí. Jednu nabídl Sigmě dvě minuty před pauzou domácí obránce Pavlík, ale Zahradníčkův volej byl hodně nepřesný. O přestávce tak měl olomoucký lodivod Václav Jílek o čem přemýšlet.

O vyrovnání se hosté pokusili tři minuty po zahájení druhé půle, kdy Řezníčkův pas nebezpečně proletěl pokutovým územím Zbrojovky. Za dalších deset minut měli domácí velké štěstí. Houska ze strany našel zcela volného Faltu, jehož střelu zblokoval obránce Brna těsně vedle.

Sigma byla ve druhém poločase aktivnější a hnala se za vyrovnáním, Brňané však většinu náznaků šancí zastavili. Do jedné se přeci jen probil Sladký, ale jeho střelu z úhlu vyrazil nohou Melichárek. Dvě minuty před koncem měl na noze vyrovnání znovu Plšek. Centrem ho našel Manzia, adresát jeho přihrávky však selhal v koncovce. Domácí přežili tuto i předchozí šance a zdolali Olomouc nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele