27. kolo
05.05.2018 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 0:3

Fotbalisté Brna doma podlehli Jablonci a na nesestupové pozice už ztrácí tři kola před koncem ligy šest bodů. Jablonec zvítězil v moravské metropoli zaslouženě. Dvakrát se prosadil Považanec a jednu trefu si připsal Masopust. Jablonec znovu přeskočil Spartu a je čtvrtý.

Situace Zbrojovky se tak stává ještě kritičtější. Domácí přitom nezačali špatně a měli převahu, jenže na centr Ashirua Acosta nedosáhl a hlavička Pavlíka skončila v náruči brankáře Hrubého. Jablonec se nadechl k první vážnější šanci až po dvaceti minutách a hned mohl slavit. Hübschmanův přízemní centr doputoval až k Masopustovi, který s pomocí břevna rozvlnil síť. Inkasovaná branka domácí srazila na kolena, neuběhlo ani pět minut a už to bylo o dva góly. Lutonský ve vápně fauloval Holeše a sudí nemilosrdně odpískal pokutový kop. Jakub Považanec ho s přehledem proměnil a Jablonec držel v Brně dvoubrankové vedení.

Jablonec byl najednou všude a do poločasu mohl přidat další branku. Domácí sáhli o přestávce ke střídání, ale na jejich hře se nic moc nezměnilo. Střelu Juhara zpacifikoval Hrubý a na druhé straně Považance vychytal Melichárek.

V 54. minutě spálil velkou šanci hlavičkující Růsek a to byl zlomový okamžik druhého poločasu. Místo kontaktní branky totiž Brno inkasovalo potřetí a bylo definitivně rozhodnuto. Jakub Považanec se dostal k balónu a střelou na vzdálenější tyč zvýšil na 3:0.

Acosta sice ještě mohl vykřesat jakousi naději, ale jeho rána skončila ve středu branky. V závěru ještě zazdil dobrou šanci Chramosta, ale Jablonec to nemuselo mrzet. Severočeši se po výhře 3:0 vracejí na čtvrté místo před Spartu, zatímco Brno upadá do hluboké fotbalové deprese.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
vanGomm

Brno už může hrát bez stresu.To Jablonec "honí" dva zajíce Zkusím tipnout 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele