16. kolo
02.12.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 1:1

Zbrojovka Brno pod Romanem Pivarníkem ani v posledním podzimním zápase neprohrála, ale po remíze 1:1 se Zlínem stejně cítí hořkost. Domácí totiž nejen, že vedli, ale dokonce hráli proti oslabenému soupeři.

Brno si tak trochu vyzkoušelo to, čím si na jeho půdě nedávno prošly Teplice. Tedy hru se soupeřem v oslabení, kterou nakonec nezvládlo.

Moravské derby mělo vlažnější tempo a do první příležitosti se dostali zlínští fotbalisté. Po přízemním centru do vápna zakončoval Diop a Melichárek výborným zákrokem připravil hosty o vedení. Na druhé straně zase pálil z otočky Lutonský a pro změnu Škodovu ránu zneškodnil Dostál. Ve 32. minutě propukla na stadionu v Brně obrovská radost domácího týmu, ke Kratochvílově zablokované střele přispěchal Martin Zikl a svojí premiérovou trefou v nejvyšší soutěži zajistil Zbrojovce důležité vedení.

Druhý poločas začal v podstatě jako ten první, tedy velkou příležitostí na straně hostujícího Zlína. Na parádní centr si naskočil Daniel Holzer a Dušan Melichárek znovu předvedl výtečný zákrok a potvrdil, že patří k nejlépe hodnoceným brankářům ligy. Měl však také štěstí, když v 52. minutě orazítkoval nůžkami tyčku Diop.

Hra se následně přelévala ze strany na stranu a vstřelit druhý gól mohl v podstatě kdokoliv. Ofenzivně laděný průběh utkání přibrzdil Ondřej Bačo, který za faul uviděl druhou žlutou kartu a Zlín tím dostal do velkých nepříjemností. Zbrojovka mohla početní výhodu využít a kdyby vstřelila druhý gól, nejspíše by bylo definitivně po utkání.

Ale všechno bylo nakonec jinak. Dušan Melichárek dělal v brance Zbrojovky, co mohl, ale na druhou střelu Mirzada Mehanoviče už zareagovat nedokázal. Vše odstartovalo přetaženým centrem Diopa, který Melichárek také dokázal vyrazit, ale Mehanovič pak nadvakrát dokonal dílo. Fastav předvedl další špatný výkon, ale nakonec alespoň na jeden bod dosáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domacich

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele