10. kolo
14.10.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:1

Roman Pivarník začal na lavičce Zbrojovky tím nejlepším způsobem, tedy vítězstvím. Brno porazilo v moravském derby Slovacko 2:1 a odlepilo se z posledního místa. Derby nabídlo spoustu šancí na obou stranách a na Srbské se hrálo opravdu zajímavé utkání.

V jeho úvodu byla aktivnější Zbrojovka. Kouč Roman Pivarník své svěřence hodně oživil a zejména byl vidět aktivní Lutonský nebo útočník Koné. Po centru Škody to byl právě Koné, kdo na přihrávku těsně nedosáhl. O chvíli později už Koné zakončoval a zasahovat musel Heča.

Velké příležitosti si vypracovalo i Slovácko. Navrátil byl ve stoprocentní šanci, ale koncovku pokazil, když nedůrazně zakončil jen do připraveného Melichárka. Neuspěl ani Juroška, který po centru Sadílka poslal balón těsně vedle tyče. Slovácko musely neproměněné příležitosti mrzet, zvláště když Zbrojovka krátce po změně stran udeřila.

Ve 47. minutě odcentroval na vzdálenější tyč Kratochvíl a Michal Škoda nadvakrát dostal balón za záda brankáře Hečy! Slovácko bylo nejblíže vyrovnání po šanci Jakuba Petra, Melichárek však dobře povyběhl a s pokusem si poradil.

Zbrojovka se rozhodně nezatáhla, chtěla přidat druhý gól, ale Koné pokračoval v zahazování, a tak se domácí dočkali až v samotném závěru. Tři body Zbrojovce výrazně přiblížila 89. minuta, kdy se domácí řítili do rychlého brejku, Tomáš Pilík dokonce obešel Heču a kolem obránců poslal balón do sítě! Slovácko sice ještě zareagovalo, ve třetí minutě nastavení se po centru Navrátila prosadil z voleje Tomáš Zajíc, ovšem víc už hosté nestihli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele