18. kolo
26.02.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 0:1

Jihlava v úvodu jara naprosto šokuje český fotbal. Vysočina, která přezimovala v tabulce na posledním místě, si v minulém zápase vyšlápla na Slavii a v tomto kole dokonce porazila vedoucí Plzeň na jejím vlastním hřišti. Utrpěla tím Viktorii vůbec první porážku v ligovém ročníku.

Kvůli stopce za žluté karty nemohl nastoupit domácí záložník Kolář. Šanci tak dostal Čermák. To jihlavský kouč Martin Svědík neměl důvod měnit sestavu, která vybojovala vítězství nad sešívanými.

Hosty mohl do vedení poslat hned na začátku zápasu Ikaunieks, Jeho střela z dálky letěla těsně nad branku a vystrašila domácí publikum. To nakonec schovávalo hlavy do dlaní ve 22. minutě. Buchta se po zahraném rohovém kopu dostal k hlavičce, jeho pokus se odrazil od Zoubeleho k volnému Tlustému, jenž zblízka nekompromisně napálil míč pod břevno.

Vyrovnat mohl ve 29. minutě Čermák, ale jeho dost možná gólovou střelu zblokoval Buchta. Následně již měl práci i gólman Jihlavy Rakovan, když lapil Krmenčíkův pokus. Na druhé straně si na problémy zadělal brankář Plzně Kozáčik, ale Ikaunieks jeho chybu nepotrestal. Těsně před přestávkou Rakovan podběhl míč, proti Krmenčíkovi byl však opět zpět na svém místě.

Po změně stran se z domácích opět nejvíce činil Krmenčík. V 54. minutě si naskočil na Zemanův cent a jeho hlavičku tečoval Řezník přímo do náruče Rakovana. Šest minut nato našel plzeňského kanonýra jeho obvyklý nahrávač Kopic, ale i tentokrát jeho pokus brankář Vysočiny bez potíží kryl. Následně si po narážečce s Petrželou vystřelil i Kopic a Tlustý ránu tečoval těsně nad.

Závěrečnou desetiminutovku načal obstřelem vedle Hrošovský. Na druhé straně se skvělým průnikem přes protihráče uvedl Levin, přihrávkou však nenašel žádného fotbalistu v bílém dresu. Viktoria poté mohutně tlačila. Hejdovu i Řezníkovu hlavičku vyrazil hrdina zápasu Rakovan. Ve druhé minutě nastavení Krmenčík taktéž hlavou konečně netrefil gólmana hostí, k jeho smůle však minul i jeho svatyni. O minutu později se Plzeň dožadovala penalty po ruce Holíka, ale sudí Orel zůstal ledově klidný.

Na více se již Viktoria nezmohla a poprvé v sezoně ztratila všechny body. Příliš ji to však mrzet nemusí, neboť má v tabulce stále pohodlný náskok. Jihlava po vicemistrovi podzimu zaskočila i prozatímního krále a rychle prchá z poslední pozice vstříc záchraně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Malem

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
ondrasch77

4:0 (Kopic, 2 x Chorý, Limba)

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fife možná

Reagovat
John Obi Mikel

Uvidíš, jak mi to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nevyjde věř tomu jestli si viděl čtvrteční zápas proti Partizanu tak musíš uznat že by ztráta Plzně by byla obrovska tragedie už ve čtvrtek bylo vidět forma z podzimu a bude to Plzně 4 zápas ostrý a Jihlavy 2 zápas ostrý bude to znát Plzeň bude vic rozehrana prostě

Reagovat
smazaný uživatel

To je obrovská tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fsada

Plzeň dneska v suchým triku 2 nebo 3:0 na pohodu.

Reagovat
boryland

1:0......................Hrošo..............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je vtip ne? kolik kapříků přistálo na účtu plzně?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Jihlava určitě má na to podplácet Plzeň

Reagovat
eL

Ty vole

Reagovat
forma

účastník příštího ročníku LM !

Reagovat
ipjp

Kurz 26,70 (Tipsport) na vítězství Jihlavy !!! A to se vyplatí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele