22. kolo
31.03.2018 20:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2

Viktoria Plzeň doma překvapivě nestačila na Mladou Boleslav, které podlehla 1:2. Domácí tak nenavýšili svůj náskok v čele tabulky na druhou Slavii. Boleslav si naopak výrazně polepšila v boji o záchranu.

Plzeň poprvé vážně zahrozila v 9. minutě. Kovaříkův centr od rohového praporku dopadl na hlavu Řezníka, který zblízka minul. Hosté odpověděli ve 26. minutě rychlou akcí po pravé straně, po níž Konaté našel volného Mareše, toho ale vychytal brankář Kozáčik. Záhy na druhé straně Krmenčík málem překvapil Poláčka, když se rychle vytočil ke střele.

Ve 34. minutě si Kopic přichystal míč na střelu levou nohou, ale Poláček byl pozorný. Pět minut před koncem poločasu se ve Štruncových sadech poprvé gólově urodilo a překvapivě se radovali boleslavští. Mareš si narazil s Komličenkem, načež pelášil přímo na Kozáčika, kterého střelou po zemi prostřelil.

Po přestávce se o vyrovnání snažil hlavou Bakoš, ale netrefil zařízení. Podobně dopadla i Hrošovského rána z 53. minuty, byť ta jen těsně proletěla kolem tyče. Důležitý moment přišel v 58. minutě. Komličenko trefil Hubníka v souboji loktem a po druhé žluté kartě musel opustit trávník. Hosté tak dohrávali v deseti a domácím se naskytla velká příležitost v podobě přesilové hry delší více jak třicet minut.

Jenže Viktoria byla stále bezzubá. Kopicova sražená střela ze 76. minuty se sotva dokutálela k Poláčkovi. Tři minuty poté šli hosté do brejku, Jánoš uvolnil Hubínka, který překonal Kozáčika podobným způsobem jako Mareš v první půli a Boleslav vedla o dvě branky. Na drama zadělal v předposlední minutě řádné hrací doby Bakoš, který zužitkoval Zemanův centr a snížil na 1:2.

Nastavení zápasu bylo ve znamení velkého tlaku Plzně. Většina stadionu se ve druhé minutě navíc již radovala, ale hosté dokázali na brankové čáře odvrátit pohromu. V úplném závěru se na zteč vydal i brankář Kováčik a dokonce se dostal i hlavičce, která však dopadla mimo. Boleslav tak v Doosan Areně vydolovala velmi cenné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

2:0............Kolda,Kovárna...................

Reagovat
hromdopolice

Tvoje babka je kovárna nerozumím moc tomu, že Komlichenko trefil loktem svého spoluhráče Hubínka a byl za to vyloučen...

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele