16. kolo
02.12.2017 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 2:0

Viktoria Plzeň zvítězila v posledním ligovém kole podzimu nad Jabloncem 2:0 díky dvěma brankám Michaela Krmenčíka a na prvním místě tabulky přezimuje s rekordním náskokem. Západočeši mají po šestnácti kolech těžko uvěřitelných 46 bodů. Své 300. utkání v nejvyšší soutěži odehrál plzeňský Daniel Kolář.

Jablonec chtěl domácí zaskočit svojí aktivitou a to se i do jisté míry podařilo. Nechybělo mnoho a Stanislav Tecl mohl už v osmé minutě poslat Severočechy do vedení, kdyby ovšem netrefil jen boční síť. O chvíli později se zase dostal ke střele Daniel Kolář a i jemu scházela patřičná přesnost. Tlak Viktorie každopádně narůstal a Kolář si v další tutovce vylámal zuby na Valešovi. Hned o minutu později už ale domácí vedli. Kolář vybídl ke skórování Michaela Krmenčíka, který přesně mířenou střelou k tyči překonal brankáře Valeše - 1:0.

A Vrbovi svěřenci zůstávali při chuti. Za chvíli z ideální vzdálenosti napřáhl Hořava a těsně minul. Za pár minut si stejný hráč akci zopakoval a tentokrát orazítkoval břevno. Neuspěl ani Kopic, kterého zblízka vychytal Valeš.

Jablonec věděl, že s podobným výkonem by si z Plzně odvezl debakl a po změně stran se snažil o odpověď. Trávníkovu nepříjemnou střelu vyrazil Kozáčik a Tecla pro změnu zastavil špatně odmávaný ofsajd.

Zápas nabízel spoustu šancí, zejména tedy na plzeňské straně. Pro samotný vývoj byla důležitá 80. minuta a druhá branka Michaela Krmenčíka. Vše začalo u Čermáka, posléze Koláře, který orazítkoval tyčku a Krmenčík rychle přispěchal s nekompromisní dorážkou. Zápas byl dokonán, Viktoria zvítězila 2:0 a stala se suverénním vládcem podzimu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele