14. kolo
17.11.2017 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta doma udolala Jihlavu 1:0.

Sparta oslavila 124. výročí založení klubu vítězstvím, ale nutno podotknout, že poměrně utrápeným vítězstvím. O záchranu bojující Jihlavu udolala jen díky jediné trefě Václava Kadlece z úvodu utkání. Ježci měli šance na vyrovnání, ale skvělý Dúbravka nebyl překonán.

Hlavně brzy neinkasovat, říkali si nejspíše jihlavští hráči, když vstupovali na trávník k duelu s favorizovanou Spartou. Černé obavy se však nakonec vyplnily a to po pouhých čtyřech minutách. Stačil k tomu přesný pas za obranu v podání stopera Štětiny a Václav Kadlec si sám před brankářem zkušeně poradil. Sparťanský útočník se brzy mohl prosadit podruhé, ke skórování ho centrem vyzval Mavuba, ale Kadlec tentokrát minisouboj s brankářem Hanušem prohrál.

Sparta se po těchto okamžicích malinko pozapomněla v obraně a málem z toho byl průšvih. Ránu Keresteše z velké vzdálenosti Dúbravka pouze vyrazil a Ikaunieks měl na kopačce srovnání, avšak slovenský brankář ve službách Letenských zaváhání perfektním zákrokem odčinil. Sparta ale byla lepším týmem, svojí převahu však nedokázala nijak využít. Na Costovu přihrávku před prázdnou branku nikdo nezareagoval a ve 32. minutě Šural nepropálil brankáře Hanuše.

Svěřenci trenéra Stramaccioniho ovládli první poločas, nicméně vedli jen o jednu branku a Jihlava cítila šanci dostat domácí výběr do úzkých. Hned na začátku druhého poločasu měl obrovskou příležitost Zoubele, jenomže Dúbravka předvedl další skvělý zákrok a Spartu výrazně podržel i o minutu později při šanci Tlustého.

Sparta také měla šance, ale vstřelit druhý, uklidňující gól se ne a ne podařit. Šural v další zajímavé možnosti trefil boční síť a Štětina se zase marně dožadoval odpískání pokutového kopu za zákrok na jeho osobu ve vápně Jihlavy. Hosté nesehráli vůbec špatnou partii, proti favoritovi si dokázali vytvořit poměrně velké šance, jenomže ani jednu z nich neproměnili. Koneckonců ani Sparta nebyla nijak efektivní, ale jednu branku dala a to jí nakonec stačilo k vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

1:0 s odřenýma ušima...

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava nastoupila oslabená, tipnul jste to perfektně

Reagovat
ondrasch77

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje a klaun Andrea zase bude mlet sračky o velkém projektu,to si teda majitel vybral trenéra nikde neměl žádný úspěch,zlatý Zdenda Ščasný.Nejslabší trenér vlize ten cirkusák italskej

a nic mu nezlomilo vaz EL vypadnutí,prohra na Slávce,doma s Plzní,venku s poslední Zbrojovkou

vypadnutí poháru s Ostravou tolik postrácených bodů v lize,a ještě mele sračky do tisku zadarmo drashej tam je.Sparta sáhla taky vedle s tím židem bere 2,2 mega a nehraje klauni ze sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení Sparty by bylo samo proti sobě, kdyby Stramaccioniho odvolalo. Já to vidím jako ze Sigmou, podrželi Jílka, když se spadlo a ve 2. lize se ze začátku nedařilo a jak sou na tom teď? Nejlepší co mohly udělat. Dal bych mu šanci i pro příští sezónu a třeba bude Sparta šlapat. Pokud ne, tak Ciao Andrea.

Reagovat
smazaný uživatel

No předpokládaná sestava moc nesedí. Rosický určitě hrát nebude a spíš věřím, že bude hrát Mareček místo sacka. Navíc se má vrátit Kadlec, tak ho tam možná pošle. Jinak mi sestava přijde vcelku logická a tipuju, že to dají. Tip : 2:1

Reagovat
ondrasch77

Tak ono je pro novináře poměrně fuška napsat pravděpodobnou sestavu Sparty, když tam tomu velí ten italskej klaun...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo mají si pořídit stejný klobouk na losování:). I když dneska bych až na střídání se sestavou souhlasil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele