29. kolo
19.05.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0

Sparta porazila Olomouc a v tabulce se bodově dotáhla na svého soupeře. Kvůli vítězství Jablonce se však nedostala na vytoužené třetí místo. Zápas ovlivnila červená karta pro hostujícího Vepřeka. Přesilovku letenských přetavil v branku Šural.

Trenér domácích Pavel Hapal se na rozdíl od posledního zápasu v Jihlavě musel obejít bez zraněného Václava Kadlece. Volné místo na pravém kraji zálohy obsadil Ben Haim. V obraně se do středu vedle Štetiny posunul Costa a na levém bekovi zbylo místo pro Frýdka. Sestava Hanáků vyběhla na letenský trávník ve stejném složení jako před týdnem ve Zlíně, kde Sigma uhrála tři body.

Skóre se mohlo měnit již po třech minutách. Stanciu získal míč na Vepřekovi, jeho centr nezachytil brankář Olomouce Buchta, avšak Šural nedokázal hostujícího strážce svatyně překonat. Za minutu rozehrál Stanciu přímý kop na Costu, ale Buchta zachránil svůj tým. Hosté vážně zahrozili v sedmé minutě. Řezníček našel ve vápně Zahradníčka, avšak gólman Niţă se blýskl reflexivním zákrokem. Po hluché pasáži zahrával Stanciu ve 23. minutě další přímý kop, ale Šural svou hlavičku nasměroval přímo do Buchtovy náruče.

Po půhodině hry nedosáhl Buchta na Ben Haimův centr, Plavšićovu ránu však zblokovala obrana Hanáků. Ve 37. minutě se pouze zastřeloval Kanga, jehož pokus skončil nad břevnem. Hned vzápětí neudržel nervy Vepřek, který fauloval Šurala a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch. Ve 42. minutě chtěl spolupráci na levé straně mezi Plavšićem a Frýdkem zakončit Šural, ale znovu se neprosadil. Následně si Ben Haim navedl pumlíč na levačku a tvrdou ránou vystrašil Buchtu, jeho pokus však skončil na tribuně. Ve třetí minutě nastavení první půle si na Plavšićův centr naskočil Šural, ale opět netrefil cíl.

Hned po ptřestávce se však sparťanský útočník radoval. Kanga vysunul Ben Haima, jehož precizní přihrávku uklidil do odkryté brány Šural - 1:0. V 50. minutě se znovu představil nejistý Buchta, jehož nepovedený výběh chtěl dalekonosným pokusem potrestat Kanga, avšak minul. Za tři minuty vyčaroval gabonský záložník další průnikovou přihrávku na Ben Haima, který z ostrého úhlu pálil do boční sítě. Po hodině hry nastoupil k poslednímu domácímu mači za Spartu Lafata a v 66. minutě se málem radoval, jenže míč se od něj odrazil nad bránu.

Za dvě minuty po první příležitosti dopadl Lafata stejně, když nepřesně dorážel Kangovu střelu z dálky do tyče. A do třetice Lafata. V 71. minutě si naskočil na Vatajelův rohový kop a Buchta předvedl pohotový zákrok. Za osm minut po malé domů hostí pálil po rozehrávce nepřímého volného kopu Štetina, avšak nepropálil Buchtu. Olomouc se v závěru snažila o vyrovnání, místo toho však mohla inkasovat, ale Šural svůj samostatný únik zakončil střelou vedle.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
goodbay

Sparta to má ve svých rukách, stačí Sigmu porazit 2:0 a výše a jakkoliv porazit Bohemku. A myslím, že i když Sparta porazí jakkoliv oba soupeře. Např obojí 1:0. Tak by Sigma v posledním kole musela vyhrát 4:0.

Reagovat
vanGomm

Je to tak jak jsi napsal,ale poslední zápas hraje Olomouc-Mladá Boleslav a vzhledm k tomu,že se hosté na Bohemce už zachránili není vzhledem k pověsti naší ligy v posledním kole nic nemožné.V minulosti byly i vyšší výsledky než 4:0.Takže Sparta potřebuje porazit Olomouc spíše o 2 góly.Navíc doufat,aby Jablonec nevyhrál v Edenu.Myslím,že jedině tudy vede pro Spartu cesta ke 3. místu.

Reagovat
boryland

1:2......................

Reagovat
kecipep

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KINGS

1:1 , Slavie - Jablonec 2:1

Reagovat
ondrasch77

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele