6. kolo
10.09.2017 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - MFK Karviná 2:0

Poprvé od roku 2000 se objevil v základní sestavě Sparty Tomáš Rosický a hned se gólem podílel na důležitém vítězství 2:0 nad Karvinou. Druhý zásah obstaral krátce po změně stoper David Hovorka.

Reprezentační přestávka Spartě pomohla. Dala se alespoň trochu do pořádku psychicky a především se ji uzdravili klíčoví hráči, včetně toho nejklíčovějšího Tomáše Rosického.

Malý Mozart na sebe poprvé výrazně upozornil ve čtvrté minutě zápasu, kdy nejprve vysunul Biabianyho a poté se sám pokusil o těžké zakončení z voleje. Karviná se také dostala do šance, Janeček po průniku hledal Ramíreze, před kterým zasáhl Dúbravka.

Pak už přišel velký okamžik Tomáše Rosického. Zahustel přihrával pod sebe na Lafatu, ten však balón nezasáhl a až z druhé vlny Tomáš Rosický poslal balón za Berkovce. Sparta se mohla uklidnit, avšak v její obraně byly skulinky a Karviná hrozila. Letić jen kousek nedosáhl na balón a Budinský zády k brance hlavičkoval těsně vedle. Ve 35. minutě spálil největší tutovku hostů agilní Ramírez, což muselo hosty velmi mrzet.

Karviná vstoupila dobře i do druhé půle, Budinský si dobře připravil palebnou pozici a výtečný zákrok předvedl Dúbravka. Následně přišel vytrvalý nápor Sparty s gólovým vyvrcholením. Nejprve to střelecky nevyšlo Zahustelovi ani Sáčkovi, ale v 55. minutě se po rohovém kopu a závaru před brankou prosadil David Hovorka!

Svěřenci Jozefa Webera se ještě pokoušeli o kontaktní branku, ale hlavičku Košťála lapil dobře chytající Dúbravka. Utkání ještě nabídlo poměrně dost šancí na obou stranách. Tu největší měli v samotném závěru Plavšič s Kadlecem. Prvně jmenovaný neproměnil slibné sólo, druhý pak dokonce netrefil odkrytou branku. Sparta nakonec neinkasovala a doma získala důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
patrikhm

Co ten italskej blb pochopil, že nejvíc se daří s původní českou z lehka doplněnou sestavou, tak se začalo dařit i týmu. Stamilionové posily Ben Chaim nebo Plavšič vysedávají na lavičce

Reagovat
patrikhm

A toho Janka je fakt škoda, měl jít raději do Liberce, nebo Slavie..

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jinak by byla Sparta ze hry o titul prakticky venku.

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
milan78

2:2

Reagovat
milan78

lafata 89, 90+7 (dvě penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

Založil jsem si tu profil jen proto, abych Ti řekl, že jsi kretén.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
milan78

jemitofuk

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Tak nevim no, az se Rosa zase zrani, tak pujde Sparta asi zase ke dnu... a komicka dvojka Plavsic-Kadlic uz nas ani bavit nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele