27. kolo
04.05.2018 19:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Fastav Zlín 2:1

Rudí si doma poradili se Zlínem a zaslouženě vyhráli. Za domácí se prosadili Stanciu a Lafata. V závěru zápasu už pouze snížil Ekpai.

Sparta na svého soupeře vlétla. Už v první minutě dostal Stanciu dobrý míč do vápna, byl ale tísněný, a tak trefil pouze Dostála. Domácí byli lepším týmem a po deseti minutách musel Dostál výborným zákrokem vyrazit nebezpečnou Šuralovu hlavičku. Ve 20. minutě měla Sparta k dispozici standardní situaci z levé strany. Míč si vzal Stanciu a krásnou střelou poslal svůj tým do vedení 1:0.

O pár minut později zahrozili poprvé také hosté. Ekpai ovšem vysoko přestřelil. Po půlhodině hry se do šance řítil Drchal, přehodil si Dostála, míč však odvrátila obrana hostí. O pět minut později obranný val domácích neprostřelili Ekpai a Gajič, míč se poté odrazil k Matejovovi a ten z velké dálky těsně minul. Na druhé straně dostal dobrou přihrávku Lafata, Dostál ale dobře vyběhl a Lafatovi znemožnil zakončit. V závěru první půle ještě Beauguel přestřelil Nitovu svatyni.

Pražané vstoupili i do druhé půle lépe. Kangův technický pokus z 52. minuty však branku minul. O pár minut později Šural poslal míč na levou stranu pro Costu, ten přesným pasem našel ve vápně Lafatu a pro něj už nebylo problémem prostřelit Dostála, a zvýšit tak vedení Sparty. O dvě minuty později mohl přidat třetí gól Stanciu z podobného místa jako v prvním poločase, tentokrát trefil břevno.

V 76. minutě střílel opět Stanciu, střela to byla ale spíše propagační a skončila v rukavicích Dostála. O chvíli později Jiráček odcentroval na Hronka, ten ještě prodloužil na Ekpaie, kterému se podařilo přetlačit Costu a hlavičkou snížit stav na 1:2. V 86. minutě Nitovi nadělala velké problémy střela Hronka, nakonec ji ovšem dokázal zkrotit. V poslední minutě zápasu Traoré našel pěkným obloučkem ve vápně Beauguela, jenž na míč těsně nedosáhl, a ten tak skončil u Nity. Spartě se tedy povedlo všechny tři body udržet doma.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Holzer , Vukadinovič - hostují ze Sparty, tak těžko. Místo nich Traoré a Beauguel. 1 : 1 .

Reagovat
Beči

Stanciu úžasný, nejlepší posila od Bonyho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele