12. kolo
28.10.2017 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Jablonec 4:1

V sobotu odpoledne se odehrálo 47. podještědské derby, které nabídlo velmi atraktivní fotbal. Zápas skončil jasnou výhrou Liberce, i když jako první udeřil Jablonec, ten si za předvedenou hru takový krutý výsledek nezasloužil. Hrdinou utkání se stal domácí Milan Kerbr, jenž vstřelil hattrick.

Hned v první minutě zahrával Jablonec rohový kop, Trávníkův centr sice obrana odvrátila, ale pouze k Pernicovi, který přes hlavu našel nekrytého Tecla a pro něj už nebyl problém otevřít skóre. Liberci chvíli trvalo, než se oklepal z inkasovaného gólu, pak se ale do šance dostal Bosančič, jehož střelu vyrazil Bárta, následná Kerbrova dorážka skončila na tyči. Po dvaceti minutách se do šance dostal opět Tecl, povedlo se mu přelobovat Koláře, ale jeho zakončení skončilo na břevně. Deset minut před koncem prvního poločasu se po centru Kerbra a ruce Jankoviče pískala penalta pro Slovan. Kerbr penaltu proměnil, i když Bárta směr vystihl.

Kromě Kerbra hrál velký zápas i Bosančič, který začal další gólovou akci, ve správný moment přihrál doprava na Coufala, jehož centr si našel Kerbr a svým druhým gólem dokonal obrat. Tento gól byl pro Jablonec o to nešťastnější, že padl v poslední minutě prvního poločasu.

I na začátku druhé půle byli aktivnější Jablonečtí. Odražený míč se dostal k Považancovi, jeho povedená střela přinutila Koláře k výbornému zákroku. V 53. minutě vyhrál důležitý hlavičkový souboj Doležal, míč se dostal ke Kubistovi, jehož zakončení bylo ale příliš slabé na to, aby Koláře překonalo. Po hodině hry se ke střele zpoza vápna dostal liberecký Bosančič, Bárta jeho střelu nešťastně vyrazil na břevno a pro dorážejícího Hybše nebylo problémem trefit hlavou prázdnou bránu a upravit skóre na 3:1.

O pět minut později nahrál Bosančič na levou stranu Kerbrovi, ten chladnokrevně prostřelil Bártu k pravé tyči. Pro Milana Kerbra to byl jeho první hattrick v seniorské kariéře. Po tomto gólu kvalita hry poněkud upadla. Snížit se nepodařilo ani Mihálikovi, který zkoušel dvě střely ze střední vzdálenosti. Za zmínku stojí ještě potyčka mezi jabloneckými fanoušky a domácí pořadatelskou službou, jíž musela přispěchat na pomoc i policie.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
PavlíčeQ

0:1 (Doležal po centru Trávníka)

Reagovat
ondrasch77

Doufáš, že tentokrát Tráva nahraje, místo aby střílel do hráče?..

Reagovat
PavlíčeQ

Oba odčiní svoje zaváhání z utkání se Spartou

Reagovat
ondrasch77

kéž by, doufám, že to Klucký Trávovi ukázal u videa, co udělal blbě...

Reagovat
ondrasch77

Doufám v 0:2 (Tecl, Maso), reálně však tipuju 2:2...

Reagovat
tnt03

2-3 ať to sviští :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele