27. kolo
05.05.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:0

Slavie dnes doslova přejela Plzeň, ta dnes působila opravdu nevýrazným dojmem a oslava k zisku titulu se tak minimálně o jedno kolo odložila.

Hned po deseti vteřinách zápasu vypálil nebezpečně, ale těsně vedle Stoch. V 7. minutě po rohovém kopu domácích vznikl ve vápně závar. Kozáčik však všechno vyřešil. Na druhé straně se po dobře kopnuté standardce Zemana nepodařilo nikomu z hostů zakončit. Ve 14. minutě se mezi tři tyče z veliké dálky netrefil Zmrhal. O dvě minuty později centroval z rohového kopu Stoch, k hlavičce se dostal Tecl, míč ještě nešťastně mimo Kozáčikův dosah tečoval Řezník a Slavie se tak dostala do vedení 1:0.

Ve 22. minutě Tecl pláchl po levé straně a dobrou přihrávku hledal Stocha, těsně před ním ovšem zasáhl Limberský. O deset minut později Kopic odcentroval na Bakoše, míč s k němu ale nedostal, protože Kolář včasným vyběhnutím šanci zhatil. Domácí ale byli nadále lepším týmem, což dokázali ve 34. minutě, když si Bořil narazil s Hromadou, jenže pak mu střela vůbec nesedla a vysoko přestřelil. Pár minut před koncem první půle měl ještě šanci Stoch, místo přihrávky ale řešil situaci individuálně a o míč přišel.

Do druhého poločasu vstoupila Plzeň lépe než do toho prvního. Kopicova pobídka však žádného spoluhráče nenašla. V 51. minutě Havel fauloval ve vápně Tecla a rozhodčí Franěk ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal Stoch, jenže Kozáčik penaltu chytil. O pět minut později Stoch centrem uvolnil Bořila, tomu se ovšem Kozáčika překonat nepodařilo. V 58. minutě se domácí hnali do protiútoku, míč se dostal k Teclovi, jenž obešel vyběhnutého Kozáčika a pohodlně skóroval do prázdné branky, a zvýšil tak vedení Slávie na 2:0.

V 66.minutě mohl Frydrych přidat třetí gól, jenže Kozáčik výborným zákrokem Plzeň od dalšího gólu zachránil. Na druhé straně se podařilo skórovat Havlovi, branka ale byla po přezkoumání videa pro ofsajd odvolána. O pět minut později se do další šance probojoval Stoch a vystřelil těsně vedle pravé tyče. V 74. minutě rozhodčí zapískal další pokutový kop pro domácí, nakonec ale na základě videa penaltu odvolal. Závěr zápasu už se pouze dohrával a domácí fotbalisté mohli tak společně se svými fanoušky oslavit tři body.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

1:3.................Baky,Hrošo,Kovárna..............

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni Eden o mistrovské oslavy přišel, tak si to slávisti vynahradí letos

Reagovat
KingMaster13

bohužel ani letos jsme se nedočkali

Reagovat
smazaný uživatel

Vynahradíme si to naší oslavou titulu, neboj

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele