20. kolo
11.03.2018 15:00 CET
3 : 1
(0:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Sigma Olomouc 3:1

Slavia v domácím zápase dokázala porazit Sigmu Olomouc. Po bezbrankovém prvním poločase se nejdříve prosadil Hála. Domácím se ale zápas podařilo otočit, když se postupně prosadili Škoda, Tecl a Van Buren.

Hned ve druhé minutě po Sobolově přihrávce pálil nepřesně Hušbauer. Ten samý hráč v 8. minutě mířil poprvé i mezi tři tyče. Reichl však míč vyrazil a Sobolova dorážka skončila mimo. Na druhé straně využil nedorozumění obrany Hála, tomu se povedlo obejít i gólmana Kováře, ale zakončit už nedokázal. V 17. minutě centroval z levé strany Sobol přesně na Frydrycha, ten ovšem hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Sigma zahrozila Sladkým, jeho pumelice ale skončila vedle.

V 28. minutě hlavičkoval Souček. Sice dostal míč do brány, byl však natolik důrazný, že mu sudí Orel odpískal faul, a branka tedy nemohla platit. O minutu později po rohovém kopu Hála neprostřelil Koláře. Zatímco začátek utkání se odehrával ve vysokém tempu, tak postupem času kvalita hry upadala. Po půl hodině hry vystřelil Stoch ze střední vzdálenosti, Reichl však míč vyrazil. V 37. minutě pálil znovu Stoch, tentokrát ovšem vysoko přestřelil. V nastaveném čase přišla největší šance domácích. Dannyho přetažený centr vrátil před bránu Frydrych přímo na Škodu, ten ale trefil pouze dobře postaveného Reichla.

Začátek druhé půle se ani jednomu z týmů nevydařil. Chyba střídala chybu a dlouho ji nikdo nepotrestal. Až v 57. minutě Hála využil zaváhání domácí obrany, od půlky běžel sám na brankáře a míč chladnokrevně poslal mezi Kolářovy nohy.

Sešívání se snažili rychle odpovědět. Frydrych hlavičkoval nad a následný Dannyho odvážný průnik zastavil na poslední chvíli Sladký. V 66. minutě propadl centr z pravé strany až k Bořilovi, ten ale z úhlu bránu netrefil. O chvíli později se do šance probil Van Buren, jemu se podařilo prostřelit Reichla, toho však zastoupil Falta. Z následného rohu z otočky pálil Frydrych nad břevno.

V 73. minutě Stoch kopl krásný přímý kop, nicméně Reichl byl znovu výborný a vyrazil na roh. Z něho hlavičkoval Škoda a i se štěstím se mu podařilo dopravit míč do sítě a vyrovnat tak skóre.

Domácí pak nadále tlačili. V 80. minutě nejprve Frydrych v jasné pozici trefil Faltu na brankové čáře a obrany Sigmy odkopla míč na rohový kop. Po něm se střídajícímu Teclovi podařilo míč dostat do sítě a jeho gól následně potvrdil i videorozhodčí.

Hned vzápětí mohl vyrovnat Řežníček, toho však výborným zákrokem vychytal Kolář. Sigma se hnala za vyrovnáním, z brejku ovšem udeřila Slavia. Po krásné kombinaci zakončoval Van Buren nejdříve do tyče, ale z dorážky už propálil vše, co mu stálo v cestě, a pečetil tak skóre na 3:1.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

0:2.......................

Reagovat
ondrasch77

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 totální fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele