23. kolo
07.04.2018 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 1:1

Jihlava i v deseti hráčích dokázala uhrát remízů na hřišti silné Olomouce. Domácí se do vedení dostali ještě v prvním poločase, za Vysočinu však již v oslabení dokázal vyrovnat Dvořák.

Sigma naposledy zvítězila na půdě pražské Dukly, tudíž trenér Václav Jílek udělal jen jednu nutnou změnu, když vykartovaného Manziu nahradil Falta. Jílkův protějšek zareagoval na prohru z Ostravy a vyměnil polovinu obrany, do které se vešli Štěpánek s Novým. Vaculík se posunul do zálohy, kde dostali šanci i Popović s Marou, a zraněného Ikauniekse nahradil v útoku Dvořák.

V 7. minutě se právě Dvořák odhodlal ke střele z dálky, ale minul. Za dalších deset minut se mohlo zadařit na druhé straně, proti Radakovićově hlavičce se však vytáhl Rakovan. Ve 33. minutě si Mara snažil neúspěšně vymodlit penaltu. Čtyři minuty před přestávkou měl další skvělou možnost Radaković, ale ani nyní nebyl úspěšný.

Pro štěstí domácích zaskočil za Radakoviće ve 42. minutě Plšek. Nejdříve Zahradníček vypálil do tyče, na následnou Plškovu dorážku již však byl Rakovan krátký. Devět minut po změně stran nebyl daleko od vyrovnání Štěpánek, ale na přední tyči hlavičkoval nad břevno. Ránu do jihlavských plánů udeřil nedisciplinovaný Mara, který po zásahu housky do obličeje viděl druhou žlutou kartu a zamířil pod sprchy.

Po hodině hry chtěl zvýšit vedení Sigmy Zahradníček, ale vypálil těsně mimo. Oslabená Vysočina dokázala vyrovnat v 67. minutě, kdy z rohového kopu hlavičkoval neomylně Dvořák. Sílu stoperů Olomouce ve vzduchu demonstroval v 75. minutě Jemelka, jenže těsně přestřelil. Druhý ze stoperů Radaković zkoušel za minutu štěstí dalekonosným pokusem, který kryl Rakovan do rukavic.

Sedm minut před koncem chtěl vedení na olomouckou stranu strhnout Plšek, jenže v pokutovém území minul. V 89. minutě se k akrobatickému pokusu dostal Hála a dopadl podobně jako Plšek pár chvil před ním. Olomouc tak nedokázala využít přesilovku a ztratila dva body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava jde dolu 2:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele