30. kolo
26.05.2018 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 3:0

Olomouc porazila Boleslav a v tabulce HET ligy skončila na čtvrtém místě. Sigma si tak v příští sezóně zahraje předkolo Evropské ligy. Domácí sice dohrávali v deseti, ale Středočeši zahodili několik šancí na změnu stavu. Naopak v dresu Hanáků opět vynikal záložník Plšek.

Domácím scházel kapitán Vepřek, který v minulém kole na Spartě viděl červenou kartu. Svou šanci tak dostal obránce Sladký. Mezi tři tyče se zase postavil Reichl, přičemž ofenzivní část sestavy Hanáků zůstala beze změn. Jedenáctku hostů posílili obránci Šušnjar s Křapkou a záložník Mareš. Ten se již po pěti minutách mohl zapsat mezi střelce, ale jeho střela i díky teči Sladkého skončila nad břevnem.

V desáté minutě si domácí brankář vybral slabší chvilku, když našel protihráče Jánoše. Jemelka však včasným skluzem zabránil pohromě. Ve 28. minutě se ke střele dostal Matějovský, pokus boleslavského záložníka ještě tečoval expert na tyto situace v olomouckém dresu Sladký. Ke štěstí fanoušků Sigmy skončil míč těsně vedle tyče Reichlovy svatyně.

Po půlhodině hry nabil Řezníček v pokutovém území Faltovi, ten ale pálil nad břevno. Ve 33. minutě se ke střele z dálky dostal Plšek. Brankář Poláček si sice sáhnul na míč, ale první brance domácích zabránit nedokázal. Druhý gól domácích přidal sedm minut po přestávce Falta. Záložník Hanáků si navedl míč do středu hřiště, odkud zamířil přesně k tyči.

V 62. minutě měli Středočeši obrovskou příležitost ke snížení skóre. Konatého střelu zastavil na brankové čáře obránce Radaković rukou. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík a navrch ukázal Radakovićovi červenou kartu. K pokutovému kopu se postavil Magera, ale Reichl vystihl jeho úmysl a pokus boleslavského útočníka zneškodnil. Za dvě minuty zasáhl olomoucký gólman proti ráně Jánoše. Úspěšný byl Reichl i proti pokusu Ladry.

Neproměněné šance definitivně zlomily odpor hostů. Sami naopak mohli inkasovat v 75. minutě, ale Plšek v obrovské šanci hlavičkoval nad břevno. Za pět minut se však Olomouc radovala potřetí. Střídající Moulis vybojoval míč a po jeho přihrávce se podruhé v utkání prosadil Plšek. Sigma si již pohlídala závěr zápasu a nepustila Boleslav do velké příležitosti.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc patří k celkum, které nenávidí všechny sázkovky. Vypsaní v právě končící sezoně v zápasech doma jako favorit Neprohráli. Vypsaní jako outsider Nevyhráli.Ten škraloup nezmizí ani v případě , že by v posledním kole prohráli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele