25. kolo
21.04.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:0

Olomouc dokázala zastavit rozjetý Baník. Vítězství Hanáku zařídil jedinou brankou zápasu Plšek. Domácí se vrací na třetí místo v tabulce, hosté se neodlepili od patnáctého místa a zůstávají v sestupovém pásmu.

Sigma se v zápase musela obejít bez vykartovaného Jemelky a Texla. Střed obrany tak vyztužil Polom a své místo na pozici útočníka našel Řezníček. Slezanům chyběl De Azevedo, jehož zastoupil Fleišman a na kraj obrany se postavil Granečný.

Po šesti minutách hry ocentroval Vepřek na hlavu Řezníčka, který však nezamířil přesně. V jedenácté minutě si další šanci připsali domácí. Po nákopu do pokutového území se míč odrazil mimo šestnáctku ke Kalvachovi, který jej napálil nad břevno. Za osm minut vyzval Fleišman vzduchem ke skórování spoluhráče Filla, jenž však poslal hlavičku vedle tyče. Podobně dopadl ve 24. minutě Řezníček, jemuž rána z první vůbec nesedla.

Zkraje druhé půle se z dálky opřel do míče Hlinka, avšak navázal na nepřesné pokusy z první poloviny utkání. Ve 49. minutě otestoval Kalvach z přímého kopu pozornost Laštůvky, který byl připraven. Deset minut po změně stran si Řezníček naskočil na centr od rohového praporku, po jeho nepřesném pokusu se ještě natahoval Hála, ale ani jeden z hráčů Sigmy nenasměroval merunu mezi tři tyče.

Dvacet minut před koncem dostal Baroš velký prostor ke střele, ale netrefil bránu. Trest na druhé straně přišel hned za minutu. Plšek si zpracoval centr, obešel padajícího Laštůvku a rozradostnil domácí fandy. Čtyři minuty po Plškově radosti mohl druhou branku Olomouce přidat Moulis, ale jeho střelu z pravé strany po zemi kryl Laštůvka. V 80. minutě viděl Kalvach druhou žlutou kartu v zápase a Sigma dohrávala v deseti lidech.

Baník si však žádnou gólovou situaci nevytvořil. Naopak v poslední minutě nastavení unikal na Laštůvku střídající Yunis, kterého Procházka zastavil pouze za cenu červené karty. Následný přímý kop s dobré pozice sice napálil Falta pouze do zdi, nic to však neměnilo na tom, že tři body zůstali na Andrově stadionu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Pro Baníček !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele