8. kolo
24.09.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

MFK Karviná - Zbrojovka Brno 2:1

Brněnská Zbrojovka si komplikuje situaci a po další porážce na hřišti Karviné je poslední s už dvoubodovou ztrátou na nesestupové pozice. Brnu nebyl nic platný dobrý začátek, Karviná nejenže rychle srovnala, ale po změně stran dokonala obrat. Hosté následně přišli o vyloučeného brankáře Melichárka a tím bylo rozhodnuto.

Byl to důležitý duel, oběma celkům se totiž vůbec nedaří a tři body pro ten, či onen tým by byly velkou vzpruhou.

Brno začalo v Karviné dobře a už v 8. minutě se díky dlouhému nákopu Pilíka dostalo do vedení. Ve vápně totiž Pilíkův centr sklepl Pavlík a uvnitř malého vápna zblízka dopravil balón do sítě Michal Škoda. Hosty branka nakopla a brankář Berkovec musel být znovu ve střehu po střele Fortese. Také Karviná udeřila víceméně z první šance, kterou měla. Propadlý rohový kop zasáhl Eric Ramírez a Karviná srovnala na 1:1. Domácí mohli ještě do konce poločasu dokonat obrat, ovšem Ramírez placírkou přestřelil Melichárkovu branku.

Zápas se lámal po změně stran, přesně v 57. minutě, kdy se uvnitř pokutového území Brna skácel Moravec a sudí odpískal pokutový kop. Pravdou je, že Moravec šel na zem hodně ochotně a penalta to byla velice přísná. Každopádně Lukáš Budinský si nedělal těžkou hlavu, penaltu proměnil a Karviná vedla 2:1. Za chvíli navíc neudržel nervy na uzdě Melichárek, povalil svého protihráče a sudí ho bez milosti vyloučil. A to už byl velký problém, Brno tedy nejenže prohrávalo, ale navíc muselo dohrávat v početní nevýhodě.

Karviná měla sérii šancí, jak utkání definitivně rozhodnout, jenomže v ofenzívě si někdy příliš počínala lehkovážně, za což mohla v závěru pykat. V 83. minutě mohla Zbrojovka zčistajasna srovnat, Škoda si ve vápně převzal balón, otočil se a trefil jen dobře zasáhnuvšího Moravce. Brnu to tam nepadlo ani v nastavení, kdy po Halouskově nákopu vznikl závar a Pavlík zblízka donutil ke skvělému zákroku Berkovce. Byl to důležitý moment, který nakonec výraznou měrou přispěl k výhře Karviné 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

3:0

Reagovat
dontcallmeandre

Reagovat
dontcallmeandre

K blbemu zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 musíme zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele