1. kolo
29.07.2017 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Karviná do nové sezony vstoupila vítězstvím nad Jihlavou

Do nového ročníku vykročila lépe domácí Karviná, která si nechala po jedné brance do obou poločasů. Hostující Jihlava lituje neproměněnýh šancí, které jí musí mrzet i proto, že dnes nepodala vůbec špatný výkon. Přesto odjíždí bez bodů.

První poločas se stal ještě velkým soubojem, který nahlodala první branka. Tu měl na svědomí zkušený univerzál Jan Šisler, jenž se trefil z penalty. Jihlava se ani přes tuto branku nenechala zlomit, jenže po změně stran její hra upadala. Vše vyústilo v druhou branku, kterou si připsal veterán Jan Kalabiška. Po tomto zásahu se už Jihlava na nic nezmohla.

Jako první Janečka pronikl do šestnáctky a jeho přízemní centr na malé vápno srazil zasahující Rosa na roh, z něhož však gól nepadl. Jihlava se do větší šance dostala po deseti minutách a vůbec to nevypadalo špatně. Dvořák přiťukl míč nabíhajícímu Zoubelemu, jehož placírka však poslala míč těsně vedle!

Po patnácti minutách aktivní hry se málem skóre měnilo. Wágner si naběhl do uličky, na malé vápno si seběhl Štepanovský, ale Rakovan mu výtečným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a nenechal se překonat. O chvíli později se Štěpanovský znovu zastřeloval, jenže tentokrát byl Rakovan opět na místě a s jeho pokusem si poradil. O pouhou minutu později však byl ve vápně faulován Kalabiška a sudí pískal pokutový kop! K němu se postavil odvážně sám faulovaný a s přehledem balon poslal do sítě - 1:0.

Pět minut před koncem našel parádní centr Rosy přesně zcela volného Zoubeleho, který se svým pohotovým zakončením ale ztroskotal na zákroku brankáře Berkovce. Chvíli se zdálo, že se Jihlava pokusí o comeback. Pár minut po změně stran ale bylo definitivně rozhodnuto.

Centr z křídla před branku prodloužil Filip Panák na Jana Kalabišku a zkušený hráč přesnou levačkou překonal brankáře Rakovana! Tento náskok už byl pro Jihlavu hodně náročný.

Hra Jihlavy se od té chvíli stávala stále vce nepřesnou, její kombinace končily na kopačkách protihráčů až příliš jednoduše. Janečka se dvacet minut před koncem ocitl sám na levé straně a všiml si nabíhajícího Štepanovského, jenže jeho centr za moc nestál. Do zajímavého míče od Hronka se vložil Dvořák, jenže narazil na pozornou obranu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
jardakolo1

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
Kuba94

3:1

Reagovat
eL

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele