5. kolo
26.08.2017 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

MFK Karviná - Slovan Liberec 0:1

Zlepšenou formu opět potvrdil Liberec, který veze všechny body z Karviné. Zápas rozhodla jediná branka, kterou vstřelil devět minut před koncem Coufal. Karviná nepředvedla špatný výkon, ovšem zcela selhala v proměňování šancí.

Liberec se zápas od zápasu zlepšuje a dnes znovu dokázal získat všechny body na půdě soupeře. Svěřenci Jindřicha Trpišovského vstoupili do zápasu lépe a Folprecht už ve čtvrté minutě střelou z dálky protáhl brankáře Berkovce. Také Karviná měla velkou šanci, po závaru uvnitř hostující šestnáctky se dostal do zakončení Janečka a Kolář musel vyrážet nad břevno.

Slovan se jinak tlačil dopředu a možná trochu zapomínal na zadní vrátka, do otevřené obrany totiž mohli udeřit jak Wágner, tak znovu Janečka. Pokaždé musel být Kolář v nejvyšší permanenci. První poločas uzavřela nepřesná Breiteho rána, takže oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu.

Karviná měla velkou šanci jít do vedení v 54. minutě, kdy vyhrál klíčový hlavičkový souboj Wágner, bez přípravy okamžitě pálil Štěpanovský a Kolář musel vyrážet. Akce ještě pokračovala, neboť k balónu se dostal Panák, ale tomu se střela vůbec nepovedla. Liberecký golman Kolář musel znovu zasahovat o osm minut později, kdy vypálil Budinský. A ještě jednou Karviná poté, co se Wágner skácel k zemi, se domácí dožadovali pokutového kopu, sudí však jejich prosby nevyslyšel.

Zasahovat musel i na druhé straně Berkovec, a sice po ráně Matěje Pulkraba, a o chvíli později se hra opět přenesla na druhou stranu před Koláře. Budinský z přímáku obstřelil zeď a liberecký brankář musel vyrážet na rohový kop.

Zápasu už chyběla jen branka a tento nedostatek vyřešil devět minut před koncem Vladimír Coufal. Folprecht ho krásným obloučkem vysunul do stoprocentní šance a Coufal přesnou ranou poslal Liberec do vedení. Otřesená Karviná ještě hodlala vyrovnat a v nastavení se dostala do zajímavé příležitosti, jenomže Eismann těsně netreil. Liberec tak navázal na výhru z Mladé Boleslavi a plný počet bodů veze i z Karviné.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RadekVonCZE

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele