7. kolo
16.09.2017 17:00 CET
3 : 5
(1:2)

Reportáž

MFK Karviná - Sigma Olomouc 3:5

Sigma si pojistila druhé místo, když zvítězila po divokém průběhu nad Karvinou 5:3. Domácí vstoupili do zápasu naprosto šíleně a brzy prohrávali o dvě branky, ale nevzdávali se a několikrát se dokázali vrátit zpět do utkání. Bohužel je však srážela děravá obrana. Dostat pět branek v domácím prostředí je zkrátka příliš.

Trenér domácího týmu Jozef Weber doufal, že se jeho svěřenci v utkání s Olomoucí chytnou, ovšem podle začátku to bylo marné přání. Karviná v začátku zápasu v podstatě neexistovala a Sigma toho využila dvěma brankami. Rychlou akci ze druhé minuty zakončil v šestnáctce Tomáš Zahradníček. O osm minut později vyrobil hrubku Košťál a nabídl Hanákům druhý gól. Jakub Plšek v jasné šanci nezaváhal a kouč Weber mohl jen nevěřícně kroutit hlavou.

Sigma po dvou trefách trochu polevila, ale Karviná byla naprosto paralyzována. Až ve 31. minutě se odhodlal ke střele Letič, ale velké nebezpečí z toho nebylo. Před koncem poločasu se Karviná přeci jenom usadila na polovině Sigmy a těsně před odchodem do kabin vstřelila kontaktní gól. Eismann poslal do vápna dlouhý balón, který propadl a Košťal přihrávkou namazal Lukáši Budinskému - 1:2 z pohledu Karviné.

Byl to důležitý moment, kterého také domácí celek dokázal na začátku druhého poločasu využít. V 51. minutě totiž Letić rozehrál rohový kop a hlavičkující Filip Panák srovnal na 2:2. A to nebylo všechno, za chvíli byl Budinský v další velké šanci a mnoho nechybělo a byl dokonán obrat.

Velkou slabinou domácího celku byla v tomto utkání defenzíva. Ta vlastně skoro neexistovala, protože když se Hanáci dostali dopředu, byl z toho gól. Po Obročníkově přihrávce uklidil balón do sítě Šimon Falta a Sigma zase vedla. Navíc čtvrthodinu před koncem vedení navýšila, David Houska prošel obranou Karviné jako nůž máslem a dělovkou propálil Berkovce.

Karviná se kupodivu ještě vrátila do utkání, když nařízenou penaltu za faul na Ramíreze proměnil Lukáš Budinský. Jenže vzápětí se zase předvedla obrana a Sigma zvyšovala na divokých 5:3. Berkovec ještě dokázal vyrazit střelu Plška, ale proti dorážce Tomáše Zahradníčka nic nezmohl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
kecipep

2:1

Reagovat
KINGS

0:2 , Rozhodnou rychlé brejky

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele