28. kolo
13.05.2018 17:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:4

Brno po vysokém vítězství v Teplicích alespoň dočasně odvrátilo jistotu sestupu. Moravanům se v Teplicích podařilo čtyřikrát skórovat a Sklářům připravili teprve druhou porážku na domácím hřišti v sezóně.

Domácí kouč Daniel Šmejkal ponechal složení svého kádru téměř totožné. Ke změně došlo pouze na v útoku, kde Vaněček přepustil místo Červenkovi. Do sestavy Zbrojovky se vrátil obránce Kryštůfek, Lutonský se posunul na levý kraj zálohy, kde se objevil Krejčí.

V sedmé minutě se po přímém kopu protlačil k hlavičce Vondrášek, ale svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče. Na druhé straně se ke střele probojoval Růsek a brankář Grigar musel zasáhnout. Za osm minut se již brněnský útočník radoval. Růsek si naskočil na centr z pravé strany a hlavou poslal hosty do vedení. Za čtyři minuty mohl srovnat Hora, ale po přihrávce Červenky zacílil pouze vedle tyče.

Ve 24. minutě sestřelil Lutonský šlapákem Vondráška a mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu. Za tři minuty opět zakombinoval Červenka s Horou, avšak Pavlík dobrým zákrokem zabránil vyrovnávací brance. Šest minut před přestávkou centroval Růsek do pokutového území a Krob ve snaze zabránit nebezpečí málem skóroval do vlastní brány. V úvodu druhého poločasu se však již Brno radovalo. Lutnoského centr proletěl až k Acostovi, který střelou z první překonal Grigara.

V 55. minutě napřáhl k dalekonosnému pokusu hostující Kratochvíl a těsně minul zařízení. Na druhé straně ke střele dostal Ljevaković, avšak brankář Melichárek byl pozorný. Strážce svatyně Zbrojovky se musel činit i v 63. minutě, kdy v obrovské šanci vychytal Trubače. Za šest minut fatálně selhal Grigar, který namazal míč Acostovi, po jehož přihrávce vstřelil třetí branku Brna na hřiště čerstvě příchozí Bazeljuk.

Nebývalou kanonádu Moravanů potvrdil šest minut před koncem Krejčí, který prošel obranou Teplic a krásnou střelou přidal čtvrtou branku svého týmu. Melichárkovi překazili domácí čisté konto dvě minuty po brance Krejčího. Na přihrávku Šimečka si na přední tyč naběhl Vaněček a snížil na konečných 1:4. Pátou branku hostů mohl v nastavení přidat Acosta, ale proti němu na poslední chvíli zasáhla obrana Sklářů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka dostane další nášup. 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou mrdky ty Teplice, ať shoří Stínadla

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele